PCMORERSS PaginaDeMediaTECH

Smart Monitor de la Samsung este ca un smart TV, dar pentru PC

Pentru media, nici nu-ti mai trebuie un PC, de fapt

Pe piata monitoarelor, Samsung nu este nu nume strain. Pentru 2020, compania vrea sa jongleze cu trasaturile „smart” ale dispozitivelor. Aici intervine Smart Monitor, despre care Samsung afirma ca este primul monitor ce combina caracteristici si servicii media diverse, conectivitate mobila si functii de remote PC.

Samsung imparte Smart Monitor in doua serii: M5 si M7. M5 consta in modele de 27 de inci (230 de dolari) si modele de 32 de inci (280 de dolari). M7, in schimb, este varianta ceva mai performanta, un monitor 4K de 32 de inci la pretul de 400 de dolari.

Smart Monitor functioneaza pe Tizen OS, sistemul de operare pe care il regasim si la smart TV-urile Samsung. Are conectivitate Wi-Fi prin care poti sa faci streaming HDR10 de pe aplicatii precum Hulu, Netflix, Apple TV, YouTube, fara sa iti mai trebuiasca altceva in prealabil. In plus, ai posibilitatea de a instala aplicatii direct din magazinul standard inclus pe Smart Monitor.

Samsung Smart Monitor

Toate versiunile monitorului pot fi montate pe perete sau pe stativul pentru birou prin suporturi Vesa de 100×100. Totodata, avem pe fiecare monitor cate doua speakere de 5W si o telecomanda cu voice support pentru virtual assistants (Bixby 2.0, Alexa si Google Assistant). Monitoarele sunt compatibile si cu AirPlay 2, pentru o redare mai usoara a continutului Apple.

Ah, da, Samsung Smart Monitor este, totusi, si un monitor pentru PC

Daca vrei pana la urma sa-l folosesti pentru ceea ce a fost facut, adica in rol de monitor, Smart-ul asta de la Samsung vine cu niste chestii interesante. Poti conecta mouse-ul si tastatura prin  Bluetooth 4.2 si sa folosesti pachetul Office 365 printr-un virtual machine, fara sa faci mare uz de alt hardware.

Daca ai un Samsung Galaxy S8 sau mai nou, il poti conecta wireless prin  DeX pentru a-l folosi direct pe monitor. Iar daca OS-ul telefonului este Android Oreo 8.1 sau mai nou, poti sa ii faci mirror printr-o simpla atingere a sa de coltul NFC al ecranului monitorului.

In ceea ce priveste modelul M7, Samsung l-a binecuvantat cu multe posibiltiati in materie de conectivitate. USB-C iti permite sa faci legatura intre laptop si Smart Monitor, sa beneficiezi de DisplayPort, transfer de date si alimentare de pana la 65W. Ai doua port-uri HDMI 2.0 (la fel ca M5) si trei port-uri USB-A 2.0, cu unul in plus fata de M5.

Samsung Smart Monitor
Varianta M7 are un port USB-C care iti permite sa iti incarci laptop-ul prin alimentare la 65W.

Per total, Samsung lanseaza un monitor smart destul de interesant si practic. M5-urile vor fi disponibile in cateva saptamani, iar modelele M7 vor ajunge pe la inceputul lunii decembrie.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button