PC&Consoles

Slightly Mad Studios ar putea lucra la un joc de curse mai puțin simulator și mai mult arcade

Project Cars și succesorul său ce se apropie vertiginos de data lansării sunt jocuri de curse foarte sofisticate. Sunt atât de sofisticate, încât creatorii seriei de la Slightly Mad Studios consideră jocurile lor a fi simulatoare ce ar putea la fel de bine să fie folosite de profesioniști în programul lor de antrenament.

Dar ar putea studioul să abordeze o nouă perspectivă, și să lucreze la un joc cu un stil mai arcade într-un viitor nu neapărat apropiat? Foarte probabil nu va purta numele de Project Cars, dar un astfel de joc realizat de Slightly Mad nu sună tocmai a ceva de necrezut. Într-un interviu pentru Gamespot, Rod Chong, director operativ de la Slightly Mad Studios, a confirmat că studioul a luat această variantă în considerare.

Motorul grafic al lui Project Cars este foarte sofisticat. Acesta ar putea fi transpus la fel de bine și în alte domenii. Iar noi înțelegem mașinile și cultura mașinilor, și cu siguranță am putea aplica aceste cunoștințe și în alte moduri pe viitor.

Chong a mai declarat că un astfel de joc nu ar purta numele de Project Cars. Dacă Slightly Mad Studios va face un joc mai apropiat de stilul arcade de racing, acest lucru ar avea totuși sens. Franciza Project Cars este bazată pe autenticitate și realism, iar aceste trăsături cu siguranță nu se pretează la un joc ce oferă o experiență mai arcade.

Ar fi interesant de văzut ce fel de joc, altfel decât simulator, ar putea face cei de la Slightly Mad Studios. Momentan genul arcade este reprezentat de serii precum Forza Horizon și The Crew. O nouă franciză în acest domeniu ar fi cu siguranță binevenită.

Slightly Mad Studios a mai realizat jocurile Need for Speed: Shift și Need for Speed Shift 2: Unleashed. Studioul lucrează de asemenea la jocul MMO-ul de curse World of Speed. Project Cars 2 va fi lansat pe data de 22 septembrie pentru PC, Xbox One și PlayStation 4.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button