MORE

Skype poate traduce tot ce spui, chiar și din Klingoniană

Dacă sunteți un fan Star Trek, probabil țineți minte traducătorul universal. Acel dispozitiv care permitea oamenilor să înțeleagă limbi extraterestre. Acum poți face același lucru doar cu Skype.

Microsoft anunță lansarea publică a funcției de traducere în timp real a popularului program de comunicare prin internet. Skype este de acum înainte capabil să înțeleagă ce spun participanții la o conversație, și să traducă totul, fie că este vorba de mesaje scrise, sau convorbiri audio-video.

Pentru componenta de mesagerie scrisă, Skype suportă acum 50 de limbi, inclusiv Klingoniană. Da, Klingoniană. Traducerea de limbi extraterestre nu era o glumă. Skype cunoaște Klingoniană atât cu litere latine, cât și litere Klingoniene.

Vreau să subliniez pe cât de mult cu putință că Microsoft a pus oameni și resurse la bătaie pentru a permite publicului să vorbească mai ușor într-o limbă fictivă, dar nu au inclus și din start Elfica lui Tolkien.ElvishforBastardsIMG

Româna este, desigur, una din limbile disponibile pentru traducere în text.

Momentan, traducerea audio, care permite lui Skype să analizeze vocea interlocutorului și să traducă ceea ce spune cu o întârziere de doar câteva secunde, este disponibilă doar pentru: Engleză, Franceză, Germană, Italiană, Mandarină și Spaniolă.

Cu timpul, mai multe limbi vor fi adăugate, și cele existente vor fi îmbunătățite pe măsură ce sistemul le înțelege din ce în ce mai bine.

Funcția de traducere este disponibilă din cea mai recentă variantă a lui Skype.

[Microsoft]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button