TECH

Skype permite acum să trimiți bani prin PayPal

Aplicațiile de mesagerie au tot evoluat în ultimele decenii. Inițial puteai trimite doar text; au urmat poze, sunete, fișiere, clipuri, emotes, gif-uri… mai nou poți să trimiți și bani.

Printr-un nou parteneriat cu PayPal, Skype este ultima aplicație care a adoptat trendul transferurilor de bani. Este gratuit să trimiți bani din contul tău de PayPal sau de pe un card de debit din Statele Unite. Dacă însă va fi folosit un card de credit, PayPal va percepe un comision generos de 3,4%, la care se adaugă 30 cenți.

Microsoft a declarat că este necesar ca expeditorul să aibă instalată ultima variantă de Skype. Acest lucru nu este obligatoriu și pentru destinatar.

Prietenul sau membrul familiei care primește banii poate folosi orice versiune de Skype. Dacă tu, sau prietenul tău care primește banii, nu aveți deja un cont PayPal, va trebui să vă creați unul prima dată când veți folosi funcția Send Money.

Pentru a putea trimite bani, va trebui să selectați bara „Find” din partea superioară a ecranului unei conversații, și să selectați add-in-ul „Send Money”. Apoi nu mai trebuie decât să tastați suma pe care doriți să o trimiteți, confirmați plata și să apăsați „send” pentru a trimiteți banii.

Parteneriatul dintre Skype și PayPal nu ar trebui să surprindă prea tare. Pe vremuri, ambele servicii aveau aceeași companie mamă: eBay.

Inițial funcția „Send Money” va fi disponibilă în 22 de țări: Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii, Austria, Belgia, Canada, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Portugalia, San Marino, Slovacia, Slovenia, și Spania.

Sperăm că această facilitate va ajunge cât de curând și pe teritoriul țării noastre, deoarece cu siguranță sunt mulți utilizatori care își doresc posibilitatea transferului de bani direct dintr-un client de mesagerie. Momentan add-in-ul „Send Money” nu este prezent sub bara „Find” dintr-o conversație, am verificat.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button