TECH

Skype este cea mai recentă aplicație de comunicație interzisă în China

O altă aplicație populară pentru comunicații a dispărut din magazinele de aplicații din China. Potrivit unei știri de pe The New York Times, serviciul de mesagerie al Skype nu mai este disponibil în magazinele de aplicații, inclusiv App Store. Magazinul Google Play nu funcționează în China, dar Skype nu a apărut la diferitele magazine de aplicații Android din țară de la sfârșitul lunii octombrie.

Un reprezentant Apple a declarat pentru New York Times:

Am fost informați de către Ministerul Securității Publice că un număr de aplicații de voce prin Internet Protocol nu respectă legislația locală. Aceste aplicații rămân disponibile pe toate celelalte piețe unde își desfășoară activitatea.

Skype continuă să funcționeze în China, iar un purtător de cuvânt al Microsoft citat în raport a declarat că aplicația Skype a fost „scoasă temporar” de pe App Store-ul lui Apple. Un reprezentant Apple a declarat că firma „se ocupă de restabilirea programului cât mai curând posibil”.

Nu este clar dacă pe viitor aplicațiile mobile Skype vor reveni la aceste magazine de aplicații. Acesta este doar ultimul impuls al guvernului chinez de a bloca aplicațiile bazate pe Internet, asupra cărora nu are control total. WhatsApp este inutilizabil în China de când guvernul a blocat aplicația deținută de Facebook la începutul acestui an. Recent, guvernul a blocat alte programe, inclusiv Gmail, Facebook, Twitter, Line și Telegram.

O nouă lege privind securitatea informatică este suspectată a fi motivul pentru care Skype a fost blocat. Realizat în iunie, noua lege se desprinde din cauza instrumentelor de comunicare pe care guvernul local nu le poate controla, chiar dacă nu interzice în mod explicit interzicerea aplicațiilor străine de mesagerie.

În ansamblu, China a devenit foarte strictă în ceea ce privește blocarea sau diminuarea programelor străine care ar putea împiedica capacitatea guvernului de a filtra fluxul de informații în țară. Una dintre cele mai recente restricții, oarecum specială, închide serviciul LTE pentru noile dispozitive Apple Watch Series 3 din China, deoarece guvernul nu are în prezent un plan de reglementare sau control al utilizării eSIM-ului.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button