Gaming

Skylanders Supercharged putea avea mai multe personaje Nintendo

Bowser si Donkey Kong au intrat in randul personajelor prezente in populara franciza a celor de la Activision, Skylanders, dar asta nu inseamna ca au fost singurele personaje considerate pentru o hora frateasca intre publisheri. Nici pe departe! Activision dorind sa includa si alte mascote Nintendo, precum Peach, Kirby si Fox, doar ca japonezii, in mod aproape traditional, a spus nu.

Justificarea a fost simpla: Peach, Kirby si Fox sunt „eroi” Nintendo si nu au ce sa caute in alte titluri decat cele Nintendo, fiind off-limits pentru alte companii. Peach spre exemplu este considerata un membru marcant in universul Mario. Kirby, pe de alta parte, a fost considerat si el sa apara in Skylanders, doar ca drepturile apartin celor de la HAL laboratories, Nintendo incercand sa evite zicala „Too many cooks”, astfel ideea fiind si ea aruncata la cos din start. Cat despre aparitia lui Fox in Skylanders, Nintendo a spus un vehement NU, Star Fox Zero fiind dupa colt, considerand ca nu este o idee buna sa amestece borcanele.

Ce este interesant, este ca atat Bowser, cat si  Donkey Kong au dublu rol, putand sa fie folosite atat ca figurine in Skylanders Supercharged, dar si ca Amiibo, asta pentru cei care nu stiu asta inca.

Cat despre miscarea facuta de Nintendo, aceasta pare sa fie cat se poate de justificata, japonezi dorind sa isi pastreze propietatile intelectuale pe o platforma cunoscuta. Introducerea unor personaje precum Peach, Kirby sau Fox intr-un nou mediu aducand un beneficiu minor companiei.

Nintendo nu ar beneficia de expunerea oferita de Skylanders, poate doar marginal, personajele fiind potential introduse unui public care nu stie nimic despre ele, fiind acolo doar sa fie. Pe langa asta trebuie subliniat si faptul ca noul Skylanders este un joc cu un gameplay bazat pe vehicule, un alt lucru care trebuie luat in considerare. Totusi este un pas in fata, dovedind ca incet, incet, incet, incet… extrem de incet, Nintendo incepe sa vada cum functioneaza si alta piata in afara de cea Japonia.

[TheHDRoom]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button