MORE

Skylake are acum i3-uri si Pentium-uri

Veste buna pentru cei care tot vor sa treaca la noua platforma Skylake, dar au vazut pretul unui i7, iar acum plang intr-un colt al camerei, intrebandu-se de ce au sperat vreodata ca lucrurile vor fi diferite. Au inceput sa fie lansate pe piata solutiile mai ieftine, sub forma procesoarelor Skylake i3 si Pentium.

Cand intel a lansat seria Skylake prin vara, singurele modele scoase la vanzare au fost cele deblocate i5-6600K si i7-6700K, dar acum ai o selectie larga de procesoare din care sa alegi. Sau cel putin vei avea in urmatoarele saptamani, pe masura ce distribuitorii le primesc pe stoc.

Partea cea mai importanta aici este ca nu doar procesoarele noi sunt disponibile, ci si placile de baza aferente, cele care nu sunt excesiv de scumpe, au si alt chipset pe langa Z170 si chiar au suport pentru DDR3.

Procesoarele in sine suporta atat DDR3, cat si DDR4, doar ca placile de baza lansate pana acum aveau suport doar pentru DDR4. Modelele care sunt acum disponibile pe piata va ofera ceva mai multe flexibilitate, in cazul in care vreti sa faceti un upgrade, pentru ca veti putea pastra RAM-ul actual. Desigur, asta doar daca aveti DDR3, nu DDR2 ca altii, care inca se mai uita la acele preturi cu tristete.

 De asemenea, i3-urile si Pentium-urile vin cu propriul cooler, asa ca nu trebuie sa canibalizezi cu totul un sistem existent.

[WCCFtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button