RSS PaginaDeMediaPCTECHTech&IT

SK Hynix va incepe sa produca memorie RAM DDR5 anul acesta

2020 deja este un an interesant pentru industria hardware, cu lansari care mai de care. AMD a devenit noul rege al platformelor mobile, Intel a mai facut un refresh pe 14nm, iar SK Hynix va incepe productia pentru memoria RAM DDR5. Intr-o postare de pe blogul companiei, am primit detaliile tehnice ale noii generatii de memorie. Trebuie sa recunosc, ma simt iar ca prin 2015 cand am descoperit cat de faina avea sa fie memoria DDR4.

Specificatii DDR5 SK Hynix

Revenind la memoria DDR5 prezentata de SK Hynix, poate cea mai interesanta caracteristica este viteza maxima de 8400 Mbps. In timp ce viteza minima este de 3200 Mbps, producatorii incep sa construiasca chip-uri de 4800 Mbps si urca de acolo. Densitatea minima a unui die DDR5 este de 8GB, in timp ce maximul este de 64GB. Asta inseamna ca vom avea capacitati de patru ori mai mari decat pe DDR4.

Pe langa capacitate si frecventa, o alta aditie foarte interesanta este includerea suportului pentru ECC (Error-Correcting Code). Memoria ECC este asociata adesea cu serverele si masinariile profesionale, dar memoria DDR5 o va include ca si standard. Asta se traduce intr-o fiabilitate si mai mare a chip-urilor de memorie care se vor regenera atunci cand intampina probleme.

Avantaje DDR5 SK Hynix

De asemenea, SK Hynix a vorbit si despre voltajul memoriei DDR5. Acesta va fi scazut la 1.1v comparativ cu 1.2v de pe DDR4, ceea ce va rezulta intr-un consum de energie cu 20% mai mic. Productia in masa a memoriilor DDR5 va incepe anul acesta, insa nu se stie exact cand si cat va dura. Pentru cei care abia va construiti un PC si va temeti ca ratati noua memorie, stati linistiti. Mai avem minim doi ani de asteptat pana cand DDR5 va deveni ceea ce este DDR4 astazi. La inceput, preturile vor fi oricum mari, dar in timp se vor calma odata ce platformele mainstream vor adopta noua memorie.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button