PC

SK Hynix oferă detalii despre GDDR6

Bătălia memoriei pentru plăci video se încinge. În cadrul evenimentului GPU Technology Conference,  SK Hynix a dezvăluit detalii noi despre GDDR6.

Noul standard de memorie va fi disponibil de anul viitor pentru oricine dorește să echipeze o placă video (sau poate o consolă de jocuri) cu acest tip de memorie. Spre deosebire de generația anterioară, GDDR6 ofer o eficiență ceva mai bună, dar cu un factor de performanță mult mai mare.

Simplu spus, pentru 10% mai puțin consum, GDDR6 poate să ofere o lățime de bandă dublă față de GDDR5, cu mai puține module, pe o interfață de memorie mai îngustă. Standardul va oferi și module de o densitate dublă, așa că o placă video cu 12GB de VRAM de anul viitor va necesita doar jumătate din numărul curent de module, scăzându-i simțitor mărimea și complexitatea.

Desigur, există pe piață în acest moment și HBM2, care oferă beneficii mult mai mari, dar încă prezintă două probleme esențiale. Este încă o tehnologie nouă, și ca urmare scumpă, iar implementarea sa alături de GPU prin substratul de conectare cam limitează ce pot face integratorii de sisteme pe partea de personalizare a cantității de VRAM. GDDR6 în schimb păstrează metodele contemporane ale dezvoltării și are un cost mai mic decât HBM2.

Care va fi standardul dominant? Vom afla abia în 2018.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: SK Hynix oferă detalii despre GDDR6 - Pro Team Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button