PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

SK Hynix a dezvăluit un modul de memorie RAM DDR5

Ne apropiem din ce în ce mai mult de momentul în care nu ne vom mai bate la cap cu prețul memoriei DDR4, pentru că probabil ne vom uimi de costul pe care îl are DDR5. Iar SK Hynix a dezvăluit ceea ce numește primul modul de memorie RAM care să fie în conformitate cu standardul JEDEC pentru acest tip de memorie.

Ce e drept, standardul încă nu a fost publicat, așa că va trebui să îi credem pe cuvânt. Cert este că acest modul are o frecvență de 5200MHz, cu o lățime de bandă de 41.6GB/s, cu mult peste ce poate DDR4 în condiții normale de funcționare. Acest modul de RAM funcționează la doar 1.1 volți și este compus din cipuri de 16Gb.

SK Hynix susține că va dezvolta și module care folosesc cipuri de 8Gb și de 32Gb în viitor, iar modulul de față deja a fost livrat unui partener anume pentru a veni în ajutorul dezvoltării infrastructurii de servere, suspectul principal fiind Intel. Pe viitor compania va avea și module de 6400MHz.

ddr5

O diferență notabilă pe care DDR5 o are față de DDR4 este forma efectivă a conectorului. Acesta este curbat, o parte din conectori fiind mai scurți ca ceilalți, pentru a reduce presiunea de inserție și a împiedica inserarea accidentală într-un slot de tipul DDR4.

Producția în masă și suportul pe platforme dedicate publicului larg vor sosi abia prin anul 2020.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button