TECH

Situația omului care a oprit WannaCrypt devine confuză

Marcus Hutchins a fost arestat săptămâna trecut în timp ce încerca să se întoarcă acasă, în Marea Britanie, după ce a petrecut o săptămână în Las Vegas, la evenimentele de securitate Defcon 25 și Black hat 2017. A fost ridicat din aeroport și aproape dat dispărut de prietenii săi, fiind acuzat de autoritățile americane că este unul din oamenii responsabili pentru realizarea virusului troian Kronos, ce țintea serviciile bancare.

Huchins este cunoscut mai bine ca omul ce-a pus capăt amenințării lui WannaCrypt, fiind numit pentru o vreme un erou al internetului. După ce a petrecut câteva zile la închisoare, a fost adus în fața unui judecător pentru partea premergătoare procesului său. Iar aici lucrurile devin cam confuze.

Conform procurorului care se ocupa de caz, Hutchins a recunoscut implicarea sa la crearea și încercarea de a vinde virusul Khronos. Însă conform avocatei lui Hutchins, acesta nu a spus nimic de acest gen. El nici măcar nu a făcut o declarație la tribunal cum că ar fi sau nu vinovat, dar intenționează să lupte pentru ca acuzațiile să fie respinse.

Apoi situația se complică și mai mult, deoarece procurorul a încercat să îi împiedice eliberarea pe cauțiune, deoarece atunci când a fost în Las Vegas, la conferințele numite mai sus, a fost și la un tir de tragere, unde a folosit arme de foc. Raționamentul este că asta l-ar clasifica drept un individ periculos, asta deși tirul respectiv este o atracție turistică, Las Vegas fiind plin cu astfel de locații unde cei curioși pot folosi până și arme din al doilea război mondial într-un mediu sigur și legal. Hutchins va fi eliberat pe cauțiune după ce este plătită taxa de 30 de mii de dolari, după care tot va fi obligat să rămână în statul Nevada, la o locație desemnată de tribunal. Pașaportul i-a fost confiscat și nu are voie să se atingă de un calculator.

De când a început incidentul tot planează suspiciunea că Hutchins a fost ținta unei tentative a autorităților SUA de recrutare, la Defcon sau la Black Hat, iar incidentul de acum ar fi o consecință a refuzului său.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button