Știri ITTECHTelefoane

Sistemul de recunoaștere facială de pe Galaxy S10, păcălit de fotografii

În ciuda popularității din ultimii ani și a implementării lor pe scară largă, iată că unele sisteme de recunoaștere facială prezente pe telefoanele mobile nu sunt încă pe deplin sigure. Ultima dovadă în acest sens o avem de la Samsung Galaxy S10, un smartphone care are integrat un astfel de sistem fără să utilizeze hardware dedicat. Folosindu-se doar de camera frontală și un software dedicat, flagship-ul companiei coreene se pare că poate fi păcălit de fotografii, așa cum raportează mai mulți utilizatori pe forumuri dedicate.

Printre site-urile populare care au testat această metodă se numără și Verge, care au reușit să păcălească telefonul cu o fotografie, dar și canalul popular de YouTube Unbox Therapy care s-a folosit de un videoclip pentru a păcăli software-ul telefonului. De asemenea, se pare că Galaxy S10 poate avea probleme și în a diferenția oamenii, după cum a descoperit Jane Wong , cercetător în problemel de securitate, după ce a reușit să deblocheze telefonul fratelui ei imaginea propriei fețe.

În trecut, cei de la Samsung au folosit un sistem mai sigur pentru recunoaștere facială, care beneficia de hardware suplimentar precum un LED infraroșu și o cameră frontală adițională pentru scanarea irisului. Aceste componente au fost folosite la Galaxy S8, S9, Note 8 și Note 9, dar Samsung a renunțat la ele pentru Galaxy S10, probabil din lipsă de spațiu pe panoul frontal. Precum se știe, camera de selfie este decupată în ecranul telefonului, iar alte componente pentru recunoașterea feței ar fi avut nevoie de decupaje suplimentare, de vreme ce ramele telefonului sunt extrem de subtiri.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button