PC

Sistemul de operare Pixel pentru Raspberry Pi a fost lansat pentru PC și Mac

Dacă sunteți un pasionat al calculatoarelor de tipul DIY, numele Raspberry Pi vă este cunoscut, și probabil cunoașteți sistemul de operare făcut de fundația cu pricina, numit Pixel.

Acest sistem de operare, construit pe Debian Linux, funcționa până acum pe procesoarele ARM folosite la sistemele Raspberry Pi, dar acum funcționează și pe cele x86.

Fundația Raspberry Pi anunță lansarea unei variante de Pixel capabilă să funcționeze pe cam orice procesor care este compatibil cu arhitectura i386, ceea ce ar însemna că nu are probleme rulând pe cam orice ați avea acum în sistemul vostru. Pe lângă acest procesor veți avea nevoie și de 512MB de memorie RAM și ori un hard disk ori un stick de memorie USB de pe care să ruleze.

Pixel este construit să ofere utilizatorilor o interfață desktop curată și modernă, alături de o varietate de unelte gratuite de productivitate. Merită menționat că acest sistem de operare, în varianta sa pentru PC și Mac, este încă în faza de prototip, așa că anumite lucruri ar putea să nu funcționeze chiar atât de bine.

Dacă vreți să descărcați sistemul de operare, îl veți găsi aici.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button