TECHGaming

Cum să transformi un mini-nuke într-un mici-PC pe care să te joci Fallout și Skyrim?

E mișto să te lauzi cu ceea ce colecționezi, dar cred că e și mai mișto să pui obiectele de colecție la treabă și să le transformi în ceva interesant și practic. Și fix asta a făcut un tip obsedat de seria Fallout. Utilizatorul The Fallout Collector și-a încercat talentele de hardware enthusiast și a construit un mini-sistem adăpostit într-o bombă nucleară de plastic.

Dar nu este orice fel de bombă de plastic, ci este mini-nuke-ul care servește drept case pentru antologia Fallout, lansată de Bethesda în 2015. Colecția include discurile cu titlurile din franciză (FO, FO 2, FO Tactics, FO 3 și New Vegas), iar bomba nu doar că are spațiu pentru a depozita DVD-urile, ci se pare că este destul de încăpătoare cât să înghesui în ea o placă de bază și o mică sursă.

Este un proiect oarecum asemănător cu sistemul la care au lucrat cei de la Linus Tech Tips, doar că fanul Fallout a preferat să păstreze dimensiunile exacte ale „carcasei”, fără să mai utilizeze o imprimantă 3D. Deci sistemul în cauză are la bază un ansamblu mai compact și mai low power, care a avut nevoie de mai puține modificări aduse carcasei. Tipul a folosit o variantă ușor modificată a unui NUC de la Intel. NUC-ul are o placă de bază foarte compactă, montantă pe un suport care a înlocuit fantele destinate inițial DVD-urilor. La baza bombei a fost plasată o mică sursă, alături de câteva decupaje ale exteriorului bombei în care să fie instalate porturile I/O.

Fallout Anthology

Hey, Google, play Fallout soundtrack! 🎵

Rezultatul final arată cam așa: corpul bombei ascunde sursa și cablurile aranjate, iar „nasul” găzduiește componentele cele mai importante, adică placa de bază și un cooler micuț deasupra care-și trage aerul din niște găuri făcute în vârful carcasei. Pentru a-i da cheie sistemului, butonul de alarmă care scotea sunete este acum power switch-ul, iar sistemul overall arată foarte simpatic.

Fallout Anthology

Dar cum stă pe partea de performanță în jocuri? Păi, mai bine decât te-ai aștepta de la un i3 de generația a șasea plasat într-o carcasă grosolană. Fallout 3 pare să dea rateuri, deci mai e de lucru, dar New Vegas și chiar și Skyrim scot 30 de cadre pe secundă jucabile, totul la temperaturi acceptabile. Cât despre pensionarii bidimensionali, primele jocuri din serie sunt cărate fără niciun fel de problemă.

Mi se pare foarte satisfăcător și wholesome să văd proiecte de genul, în special ca fan al seriei. Recent am decis să dau o tură prin titlurile originale, și parcă-parcă simt nevoia să-mi aduc pe birou și această antologie de colecție. Bine, fără să o modific, ci să las asta pe seama profesioniștilor. Ai putea spune că mini-PC-ul ăsta arată… bombă…

Fallout Anthology

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button