TECHRSS PaginaDeMedia

Singapore are un nou șerif… Sau mai mulți – Roboții care patrulează pe străzi

În Singapore este destul de greu să respecți toate regulile și să te autoproclami cetățean civilizat. Cel puțin dacă nu ai crescut obișnuit cu supraveghere constantă într-o insulă cu 5.5 milioane de locuitori și urmărită de către autorități prin intermediul a peste 90 de mii de camere video amplasate literalmente la orice colț de stradă.

Autoritățile din Singapore vor să se folosească de toate tehnologiile posibile și imposibile pentru a menține ordinea pe străzi. Acestea variază de la dublarea numărului de camere video menționate mai sus până în 2030, la softuri de recunoaștere facială și până la roboți care patrulează prin mulțimi.

Robocop de buget?

Roboții se numesc Xavier, iar fiercare dintre ei este echipat cu câte șapte camere video care îi ajută să detecteze comportamentele „lipsite de spirit civic”. Practic, dacă-ți parchezi bicicleta unde nu trebuie, dacă nu respecți distanțarea fizică sau dacă arunci pe jos guma de mestecat, ești luat pe sus. Bine, exagerez, însă ideea rămâne în continuare aceeași.

Roboții se deplasează în mai multe zone urbane, pe străzi, în mall-uri, în locurile unde nu ai voie să fumezi și tot așa. Aceștia vor ajuta autoritățile care îi controlează să-i detecteze mai ușor pe cei care comit infracțiuni pentru a-i prinde mai repede.

Roboți în Singapore 1
Infracțiune detectată – Terminate the target

În calitate de project manager, Michael Lim spune că roboții sunt cea mai nouă armă împotriva problemelor de securitate. Însă nu toți gândesc la fel. Prezența acestora creează cetățenilor un fel de mixed feelings. Unii sunt de părere că Singapore are nevoie de astfel de metode de protecție. Alții sunt înfricoșați să se plimbe printre conserve și compară utilizarea acestora cu traiul într-o societate distopică.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button