GamingPC&ConsolesTech&IT

Industria jocurilor video are acum un sindicat

În ultimul an au început să iasă la iveală din ce în ce mai multe povești de groază din industria jocurilor video. De la modul în care lucrătorii încă sunt obligați să muncească ore îndelungate peste program, la acuzațiile că până și studiouri imense nu își plătesc angajații destul încât aceștia să locuiască în altceva decât mașinile lor. Iar cea mai mare parte din probleme sunt la studiouri și companii valorificate la câteva miliarde de dolari, nu tocmai la studiouri mici aflate în pragul falimentului.

Pentru ca aceste probleme să fie adresate, a tot fost vehiculată ideea de a înființa un sindicat al industriei jocurilor video. Iar această idee a luat o formă concretă săptămâna trecută, Sindicatul Muncitorilor Independenți al Marii Britanii anunțând că va reprezenta de acum înainte în mod oficial și sectorul industriei jocurilor.

Printre obiectivele sindicatului se numără încetarea practicii de „crunch”, la care angajații trebuiesc să muncească până și 100 de ore pe săptămână, chiar ani la rând. Alte obiective includ plătirea muncii efectuate peste program și crearea unui mediu de lucru mai sigur, prin sprijinirea angajaților hărțuiți și împiedicarea discriminării.

Cu siguranță va trebui să așteptăm ceva timp pentru a vedea dacă acest efort va avea vreun rezultat. Nu de alta, dar un singur sindicat dintr-o singură țară nu va putea repara întreaga industrie. Deși, în cazul în care apar mai multe sindicate, am putea să ne lovim de situația în care industria se va muta în zone din lume care nu au sindicate de acest fel, iar forța de muncă este mai ieftină, la fel cum s-a întâmplat cu numeroase alte sectoare de industrie în ultimele decenii.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button