GamingPC&ConsolesȘtiri IT

SimCity a fost în sfârșit lansat pentru… NES

Mai țineți minte când Electronic Arts a închis studioul Maxis? Zile negre și posomorâte păreau a fi atunci. Șansele să mai vedeam un joc SimCity păreau nule. Dar, cumva, unul a tot ieșit la iveală.

Nu tocmai un SimCity nou, este chiar antic, dar este prima dată când vede lumina zilei în afara demonstrațiilor de la evenimente de presă organizate prin 1991. Este vorba de varianta de NES a lui SimCity care nu a fost lansată vreodată, iar practic nici măcar nu a fost terminată.

Două casete cu un prototip al jocului au fost descoperite prin anul 2017, iar The Video Game History Foundation a depus mult efort la a scormoni prin această creație incompletă pentru a îi dezvălui misterele și a crea ceva chiar jucabil.

Dacă aveți la îndemână un emulator de NES cu suport pentru MMC5, puteți descărca fișierul ROM direct de pe Internet Archive. Veți găsi acolo și o variantă cu comentarii a codului care a putut fi extras din prototip, precum și coloana sonoră a jocului, ce diferă de celelalte variante ale lui SimCity de pe alte platforme.

După cum puteți vedea din clipul de mai sus, jocul arată foarte diferit față de ce aveam pe PC, și chiar de varianta de SNES. Nici un funcționează tocmai în același fel, atât pentru că avea câteva trăsături proprii, cât și pentru că anumite lucruri nu sunt funcționale în ceea ce privește matematica jocului.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button