MORE

Câțiva pași simpli pentru a-ți spori exponențial siguranța pe internet!

Cu apariția unei amenințări informatice noi în fiecare săptămână, precum Dyre Wolf sau MegaCode niciodată nu strică să știi cum să te protejezi pe internet, și cum te poți asigura că informațiile tale personale nu vor fi furate și nu vor fi folosite apoi pentru a-ți face viața un calvar. Ca urmare, ar fi câțiva pași importanți care pot fi făcuți pentru a-ti spori siguranta pe internet. Eliminarea totala a riscurilor este imposibilă fără renunțarea completă la electronice, dar prin aplicarea câtorva reguli mai stricte, măcar nu veți fi la fel de ușor de țintit.

securitatea paroleiÎn primul rând, securizați-vă parola. Cel mai sigur loc în care o puteți ține nu este notată pe undeva, ci în propria minte. Ca urmare, faceți exerciții mnemotehnice, precum condensarea unei fraze cunoscute într-o parolă, folosind prima literă din fiecare cuvânt. Este important să fie o frază, pentru că o propoziție ar presupune o parolă scurtă. Lungimea unei parole este foarte importantă, mult mai importantă decât adăugarea de caractere speciale, așa că lăsați-vă imaginația să zburde și… să nu o uitați!

phishing emailDacă parola este securizată, tot mai există un risc de a rămâne fără ceva important, precum contul de e-mail din simplul motiv că ați dat click pe un atașament. Niciodată să nu faceți asta. Dacă nu știți cine a trimis mesajul nu dați click pe atașament. Și dacă nu știți cine a trimis mesajul nu e recomandabil să dați de îndată click, deoarece ar putea fi un mesaj trimis de o cunoștință al cărei e-mail a fost periclitat. Paranoia vă este mereu… utilă.

HTTPSÎn cazul în care decideți să cumpărați ceva prin internet, sub nici o formă să nu folosiți magazine care nu au securizare implementată. Dacă adresa nu începe cu HTTPS, să nu vă treacă prin cap să introduceți date despre cartea voastră de credit, contul bancar, contul de PayPal sau orice fel de informație personală, deoarece acele date vor fi cu siguranță interceptate. HTTPS în adresă înseamnă că orice trimiteți către acel site este criptat, și ca urmare nu poate fi cu ușurință aflat de oricine ar încerca să le sustragă apoi.

Folosiți metode multiple de securizare. O simplă parolă și un nume de cont nu mai sunt suficiente. Există prea multe limitări într-o autentificare cu un singur pas ce pot fi exploatate de o persoană cu intenții malițioase ce-a obținut doar o informație relevantă atașată de acel cont. De fiecare dată când un serviciu vă oferă opțiunea de-a folosi verificare dublă, să vă folosiți de ea. Autorizarea în doi pași de obicei presupune atașarea unui telefon mobil de acel cont, pe care veți primi un cod de verificare de fiecare dată când încercați să accesați contul de pe un dispozitiv nou.

Scanare VirusDacă faceți asta, ar fi bine să vă securizați și dispozitivele mobile, prin blocarea lor când nu sunt folosite, scanarea lor frecventă pentru malware, evitarea interacțiunii cu orice formă de spam, iar în cazul în care îl pierdeți, să aveți o aplicație de securitate instalată, ori pentru a-l putea localiza, ori pentru a-l bloca sau șterge complet de la distanță. Iata asadar cei câțiva pași simpli pentru a-ți spori exponențial siguranța pe internet!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button