MORE

Sigma Art si Cinema Lens

Sigma au fost si ei prezenti la Photokina 2016, si am avut ocazia sa vedem nu mai putin de 11 obiective din gamele Art si Cinema.

Cele mai asteptate modele din gama Art au fost 85mm cu f/1.4 si zoom-ul 12-24mm cu f/4.0. Spre deosebire de modelul precedent, acesta aduce acum o imbunatatire substantiala cand discutam despre focalizare si reducerea aberatiilor cromatice. Obiectivul Art de 85mm este perfect pentru portrete. Cu o deschidere de f/1.4 acesta asigura un bokeh absolut superb, si are aceeasi plastica a imaginii ce a consacrat seria Art. Lentilele sunt tratate astfel incat claritatea imaginii sa creasca, iar aberatiile cromatice sa scada.

Pe partea Cinema ne-a atras atentia modelul 24-35mm cu T2.2. Acest obiectiv este disponibil pentru montura E, de la Sony si EF de la Canon. Obiectivul este unul absolut superb, ce aduce acel feeling de cinema al imaginii. Practic, Sigma au luat cele mai bune obiective foto din portofoliu si le-au regandit imbracamitea, adica housing-ul este acum cel de obiectiv profesional cinema. Controlul este full manual, cu o rotire de 180 de grade pentru focus si 160 de grade pentru zoom, asadar avem parte de o precizie deosebita in comparatie cu obiectivele foto.

Deschiderea T2.2 ne asigura cautatul bokeh, ce separa subiectul de fundal, si desigur la asta contribuie si cele 9 lamele rotunjite ale diafragmei ce se duce, asa cum spuneam pana la T2.2, adica avem de-a face cu un zoom cinema foarte luminos. Momentan nu se cunoaste pretul acestuia, dar se zvoneste ca va fi unul accesibil, sau de-a dreptul ieftin prin comparatie cu zecile de mii de euro la care sunt pretuite de obicei aceste obiective.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button