MORE

Și tu, Mercedes? Se pare că nu doar Volkswagen a umblat în soft!

Deși au trecut peste doi ani de la scandalul cu Volkswagen și „păcălirea” testelor pentru emisiile de carbon, se pare că Daimler, producătorul Mercedes, este următoarea companie de pe lista trișorilor.

În 2015, EPA (Environmental Protection Agency), în principiu Garda de Mediu din Statele Unite, trimisese o avertizare către grupul Volkswagen pentru încălcarea parametrilor stabiliți prin legea federală Clean Air Act. Volkswagen era acuzată că, în cazul automobilelor diesel (TDI), foloseau un soft care făcea ca în timpul testării, emisiile de oxid de azot, noxe, să fie scăzute temporar pentru a respecta normele impuse. Acum se pare că e rândul celor de la Daimler, compania care produce automobile Mercedes.

Potrivit Endgadget, Daimler era investigată încă din 2016 cu privire la posibilele încălcări ale legii stabilite în Statele Unite. Acum însă, o publicație din Germania, Bild am Sonntag, dezvăluie că, în urma investigațiilor, autoritățile din SUA au stabilit că Daimler întradevăr a inclus software ilegal în automobilele producătorului de Mercedes, iar cantitatea de noxe ar fi de fapt de 10 ori mai mare decât limita maximă prevăzută de lege. În plus, publicația germană a dezvăluit și o serie de e-mailuri cu întrebări venite din partea inginerilor companiei producătoare de mașini, care se întrebau dacă este cu adevărat legal și care se îndoiau că vor putea respecta cerințele impuse, încă dinainte de scandalul Volkswagen.

Raportul investigatorilor concluziona că printre funcțiile pe care le avea software-ul în cauză se număra și una care oprea „curățarea” noxelor după o distanță de 26 de kilometri conduși, iar Reuters menționează și că putea chiar să verifice dacă mașinile erau testate în funcție de viteză sau accelerație.

Spre deosebire de Volkswagen, care a recunoscut în 2015 că a umblat la software pentru a modifica rezultatele testărilor, Daimler insistă că nu a făcut așa ceva, iar purtătorul de cuvânt al companiei a declarat că vor fi luate „toate măsurile legale împotriva afirmațiilor cu privire la un așa-zis dispozitiv de înfrângere”.

Rămâne să vedem cum se va termina totul, însă se pare că până atunci, începând de săptămâna viitoare, autoritățile din Germania urmează să retragă modelele Mercedes Benz Vito produse de Daimler din cauză că ar folosi un dispozitiv care să controleze cantitatea de substanță AdBlue cu același scop, cel de a trișa în testele pentru noxe.

[Endgadget] [Reuters]

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button