PC

Și televizoarele au nevoie de antivirus

Mai țineți minte vremea când cea mai mare problemă pe care o puteai avea la un televizor perfect funcțional era că trebuia să te urci pe casă să reglezi antena? Ce vremuri arhaice și îndepărtate. Acum avem Ransomware.

Există în circulație un număr măricel de televizoare care folosesc sistemul de operare Android, iar în unele cazuri… sau în majoritatea lor, nu sunt tocmai genul de implementări de Android care să vină cu update-uri de securitate. Motiv pentru care unii oameni se pot trezi că televizorul din senin începe să le ceară bani pentru a mai putea funcționa, fiind blocat de Ransomware.

Cea mai recentă pățanie de acest fel a fost zărită pe parcursul sărbătorilor și a generat ceva atenție pe internet. Persoana care a publicat imaginea, un anume Darren Cauthon, a contactat inițial LG pentru a vedea cum poate fi resetat televizorul, moment în care compania l-a informat că va trebui să trimită un tehnician să se ocupe de asta, contra sumei de 340 de dolari. Ransomware-ul în sine cerea 500 de dolari.

După câteva zile și mai multă atenție din partea internetului, LG i-a trimis un nou mesaj, de data aceasta cu ceva ce ai crede că trebuia tipărit din start mare și clar în manualul televizorului. Și anume, modul prin care poți întra în panoul de recuperare Android, de unde poți reveni la setările de fabrică.

Așa că dacă aveți cumva un televizor LG, ar fi bine să țineți minte următoarea scurtătură:

Țineți apăsat pe Settings, apoi pe Channel Down, apoi luați degetul de pe Settings, iar apoi de pe Channel Down. Iar de acolo selectați ștergerea datelor și revenirea la setărilor din fabrică.

LG nu mai folosește Android pentru televizoarele sale de la o vreme, ceva ce nu pare să fi fost o idee rea.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

6 comentarii

  1. „Internet of things” fara actualizari …………….la ce sa te astepti??? Cand cumperi un device ce se conecteaza la net trebuie sa intrebi producatorul daca are de gand sa actualizeze din cand in cand softwarul ……

    1. Pe cine si ce sa intrebi? Crezi ca aia care si au luat telefoane allview, au intrebat pe desteptii aia cand mai scot si ei un update? Crezi ca daca dai un mail la lg, iti zic exact daca mai suporta un produs?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button