TECHTech&IT

Și pantofii au probleme de firmware zilele astea

Dacă vreți o dovadă concretă că ne aflăm în viitor, nu o puteți găsi mai bine în vreun alt loc decât la povestea pantofilor sport Adapt BB produși de Nike. Încălțămintea aceasta, cu prețul de 350 de dolari, iese in evidență prin faptul că are posibilitatea de a-și lega pe cont propriu șireturile, la fel ca acei pantofi din Înapoi în Viitor 2. Sau mai bine zis, acesta era modul prin care ieșeau în evidență.

Acum, încălțămintea a reușit să devină celebră la nivel mondial mulțumită faptului că nu prea funcționează. Numeroase reclamații au fost făcute ce sugerează că opțiunea de update a firmware-ului pantofilor nu prea se comportă așa cum trebuie, în special în cazul variantei de Android a aplicației. Care aplicație? Cea necesară pentru a verifica starea bateriei, pentru a seta luminile și pentru legarea lor. Au fost raportate incidente la care aplicația refuză să se conecteze la ambii pantofi și chiar situații în care încălțămintea refuză să mai funcționeze sub orice formă.

Asta reprezintă o problemă, din moment ce pantofii cu pricina au șireturi pe interior și nu pot fi accesate de utilizator. Accesul la comanda de legare este singurul mod prin care încălțămintea poate fi utilizată fără să zboare accidental din picioarele utilizatorului.

Din moment ce orice industrie are prostul obicei de a sări pe o nouă tendință indiferent cât de groaznică ar putea fi, cu siguranță vom vedea în viitorul nu foarte îndepărtate incidente la care pantofii dintr-un magazin sunt folosiți pentru atacuri DDOS asupra sectorului de energie electrică al Ucrainei, fiindcă cineva a decis că o pereche de teniși are nevoie de o adresă MAC.

 

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button