RSS PaginaDeMediaSecuritateȘtiri ITTECH

Și DSLR-urile pot lua viruși

Cel puțin cele care au Wi-Fi

Mai țineți minte vremea când nu trebuia să faceți un update de securitate camerei foto? Ce vremuri bune păreau, dar sunt pe ducă, fiindcă cineva a găsit un mod de a exploata vulnerabilități din firmware-ul unui DSLR Canon pentru a încărca malware pe dispozitiv.

Camera cu pricina era un Canon EOS 80D, ce a putut fi exploatat de un cercetător de securitate numit Eyal Itkin, de la compania de securitate Check Point. Acesta a putut căpăta acces la funcțiile de bază ale camerei și chiar a fost în stare să cripteze datele de pe dispozitiv, folosind o mostră de ransomware.

Vulnerabilitățile descoperite sunt legate de modul în care dispozitivul primește comenzi pentru transferul de fișiere prin Wi-Fi și necesită o conexiune la un punct de acces wireless compromis pentru a funcționa.

Ca urmare, nu va fi tocmai un vector de atac prea des întâlnit, Canon înregistrând până acum zero incidente în care acest atac a fost folosit în pratică. Totuși, a creat update-uri ce pot fi descărcate de cei care au obiceiul de a folosi funcțiile de comunicare wireless ale camerei în locuri unde este prezent un punct de acces Wi-Fi nesigur.

Dacă asta se poate întâmpla la Canon, puteți fi siguri că există și alți producători de camere ce vor investiga dacă propriile lor dispozitive au vulnerabilități asemănătoare.

 

[Bleeping Computer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button