PC

Și-a făcut apariția un leak de la Ryzen Tech Day

Ryzen Tech Day este un eveniment organizat de AMD la care presa de specialitate este invitată pentru a discuta despre noile procesoare. Informațiile de aici ar trebui să fie confidențiale până în ziua lansării, dar pe internet au ajuns oricum câteva imagini.

Poate că nu este ceva de-a dreptul uluitor, dar arată care sunt frecvențle finale la care va funcționa procesorul Ryzen R7 1800X și cum se descurcă două din modelele de top ale seriei în fața competiției. Conform imaginilor, R7 1800X va putea atinge 4GHz în modul boost și va avea o frecvență de bază de 3.5GHz. Procesorul chiar arată bine față de ce vedeam prin vara anului trecut, când Zen stătea abia pe la 2.8GHz.

În ceea ce privește performanța, AMD susține că în Cinebench R15 ar avea un scor mai bun cu 9% față de un i7 6900K în testul multi-threaded și un scor identic pe partea de single-threaded. Asta chiar sună bine, deși trebuie luat în considerare că Skylake a adus ceva îmbunătățiri de performanță față de Broadwell, arhitectură pe care i7 6900K este bazat.

Ryzen R7 1700X a fost comparat atât cu i7 6800K, precum și cu i7 6900K, având performanță mai bună ca ambele, chiar dacă în ultimul caz marja a fost mult mai mică. Merită menționat că i7 6900K este un procesor de 1000 de dolari, iar R7 1700X a fost listat pe Amazon temporar, cu tot cu o soluție de răcire lichidă, la prețul de 500 de dolari.

Au mai rămas doar câteva zile până când NDA-urile cad în mod oficial și nu va mai trebui să ne bazăm pe leak-uri pentru informații.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button