GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Kalashnikov a furat o armă dintr-un joc video și a pus-o în vânzare

Ward B este un studio independent de jocuri, care lucrează în prezent la un titlu FPS numit Oceanic. Toate bune și frumoase, iar jocul a fost apreciat chiar și de producătorul de arme Kalashnikov. Ba chiar atât de apreciat încât rușii au furat design-ul unei arme din joc și au pus în vânzare un shotgun care copiază aproape 1:1 modelul virtual.

Într-un interviu acordat celor de la IGN, șeful studioului Ward B a povestit cum la începutul acestui an a fost contactat de un reprezentant Kalashnikov. Aparent, compania era interesată de o colaborare cu studioul de jocuri pentru design-ul armei în cauză. Ba chiar mai mult, urma ca Ward B să primească recunoaștere pentru modelul armei, un logo al studioului pe produsul final și trei astfel de puști livrate la sediul lor. Sună bine pentru un studio indie, nu?1

Păi, chiar sună puțin cam prea bine. Astfel CEO-ul celor de la Ward B acuză acum producătorul rus de arme pentru furt. Și pe bună dreptate; mai jos am atașat poze cu ambele arme, iar cea produsă de Kalashnikov este o copie fidelă. Ba chiar este promovată ca și „inspirată din jocuri video” fără nici cea mai mică referire la studioul independent.

Că să fie și mai interesantă întreaga poveste, niște săpături făcute de studio au scos la iveală faptul că reprezentanții Kalashnikov ar fi încercat să cumpere design-ul direct de la artistul care l-a creat, în căutarea unei oferte mai bune probabil. Și ca să încheiem cu un plot-twist și mai și, producătorul de arme a vândut deja design-ul armei către studioul care se ocupă de Escape from Tarkov. Asta înseamnă că arma creată de Ward B a apărut într-un joc, dar asta înainte să apară în propriul proiect. From Russia with love, cred.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button