PC&Consoles

Nvidia Shield TV 4K HDR – Da va rog!

Shield TV de la NVIDIA a fost unul dintre putinele dispozitive Android TV de succes: A fost atât un bun dispozitiv 4K de divertisment precum și o modalitate simplă de a aduce jocurile de calculator, în camera de zi.

Așa că, normal, NVIDIA a lucrat la o continuare. Astăzi, în discursul său CES, CEO-ul Nvidia Jen-Hsun Huang a lansat o nouă versiune a Shield TV – acum numit doar Shield – care va sprijini 4K HDR, atat pentru jocuri cat și pentru filme. Printre alte caracteristici noi, noul Shield TV este, de asemenea, primul dispozitiv Android TV care ruleaza Google Assistant. Asa cum va puteti imagina, Google Assistant funcționează la fel cum o face pe dispozitivul Home al companiei și pe telefoanele Pixel, dar puteți sa ii dati comandă pentru a reda fișiere media pe Shield TV.

Compania a anuntat, de asemenea, un microfon-accesoriu companion pentru Shield, NVIDIA Spot, care va funcționa în mod similar cu Echo de la Amazon. Puteti dispune Spot prin toata casa, pentru a putea da comenzi vocale din orice loc. În mod surprinzător, NVIDIA nu a spus prea multe despre hardware-ul noului Shield.

Ne așteptam să includă procesorul X2 pentru telefonie mobilă al companiei, dar, dacă ar fi fost cazul, NVIDIA cu siguranță ar fi mentionat acest lucru. De asemenea, nu are nevoie de mult hardware pentru a adăuga suport HDR, iar noi nu am auzit nimic despre o performanță îmbunătățită de joc. Noul Shield este încă un dispozitiv convingator, dar nu este chiar succesorul la care ne așteptam.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button