MORE

Dupa anuntul lui Shenmue 3, Sega Dreamcast zboara de pe rafturi

Sony a reusit sa se intreaca pe sine anul acesta la E3, captand atentia gamerilor din intreaga lume, intai cu anuntul lui Final Fantasy 7 Remake si apoi cu Kickstarter-ul lui Shenmue 3. Dar asta inseamna si ca un segment de piata o sa dea navala in magazinele retro gaming si o sa cumpere fie un Final Fantasy 7 fie un Shenmue 1 si 2, atat jocurile, cat si consolele.

Cu toate ca numarul de Playstation 1 este destul de mare, Dreamcast-uri nu s-au fabricat atat de multe, comparativ cu PS1, consola celor de la Sega avand doar 10.6 milioane de unitati vandute, din care nimeni nu stie cate mai sunt functionale in acest moment, motiv pentru care acestea zbora de pe rafturi in Statele Unite.

Nu credem ca o sa avem parte de o disparitie a consolei Dreamcast de pe piata, avand in vedere ca inca se mai gasesc unitati pe eBay, functionale, cu preturi ce variaza intre 44 de dolari, pana la cateva sute de dolari, in functie de editie si de cat de rara este consola in sine.

Alex Bowness, un reprezentant  Level Up Games, Canterbury, UK a declarat ca : „Am vandut 20 de console Dreamcast doar saptamana trecuta! Dintr-o data lumea ne intreaba daca pot sa joace si pe ce pot sa joace jocurile originale Shenmue, anuntul lui Shenmue III trezind brusc interesul utilizatorilor.”

Cat de importanta este aceasta stire? Ei bine, destul de importanta! Asta prin prisma faptului ca acest comportament al gamerilor este un testament al felului in care gamerii trateaza aceste jocuri si nivelul de nostalgie implicat in anuntul unui nou joc in serie. Chiar daca discutam de un remake si un nou titlu. Kickstarter-ul pentru Shenmue 3 a fost finantat in doar 24 de ore, cu 69.000 de backer-i cu un total de peste 6 milioane de dolari stransi pentru finalizarea trilogiei, Yu Suzuki fiind extrem de mandru de realizarea sa.

[levelup-games.co.uk]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button