TECH

Shazam devine mai deștept și mai complex

Shazam a adăugat sincronizări pentru versuri în timp real, modificări pentru interfață, dar și o „cooperare” mai bună cu alte aplicații.

Nu de puține ori am auzit o melodie la radio, prin autobuz sau pe la mall, iar Shazam a fost acolo să ne spună cum se numește și cine o interpretează. A sosit timpul pentru o nouă actualizare, care să facă aplicația mai „deșteaptă”, mai complexă, dar și să ne scutească de o apăsare în plus!

https://www.youtube.com/watch?v=OLAIJ6u_AYc

Shazam a ajuns la versiunea 11.7, iar aceasta a adăugat în principal un mod prin care Shazam poate acum să arate versurile din melodii în timp real, putând astfel să cântăm alături de interpret. Nu știu de ce am face asta și ce vor spune vecinii, dar 11.7 nu s-a oprit aici.

Potrivit 9to5Mac, noua interfață ne permite să identificăm melodia, iar apoi Shazam ne arată o singură imagine a artistului, care ne va lăsa să ne „concentrăm pe muzica pe care încercam să o descoperim”. În plus, Shazam pune la un loc versurile, videourile și alte informații. Cu alte cuvinte, se renunță la ploaia de informații și linkuri atunci când găsim o melodie, în favoarea unei interfețe ceva mai… curate.

O altă noutate privește folosirea unor alte aplicații, cum ar fi Apple Music și Spotify. Putem acum să adăugăm o melodie la playlist mai repede, cu o apăsare mai puțin. Cu adevărat revoluționar!

Versiunea 11.7 este doar una dintre actualizările aduse aplicației Shazam de la cumpărarea acesteia de către Apple și astfel se răspunde și la întrebarea dacă Shazam va suporta în continuare Spotify, fiind vorba de aplicații rivale. În cele din urmă, MacStories ne avertizează că dacă folosim beta-ul pentru iOS 11.3, aplicația se va bloca atunci când apăsăm pe Play și va trebui să o închidem forțat.

[9to5Mac] [MacStories]

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button