MOBILE

Sharp mizează pe ecrane OLED

Conform veștilor care circulă acum prin industrie, producătorul de electronice Sharp ar pregăti o investiție de 864 de milioane de dolari pentru a deschide o nouă linie de producție pentru ecrane OLED.

Această expansiune va avea loc în cadrul fabricii Zhengzhou a gigantului Foxconn, companie care deține de anul trecut Sharp.

Ecranele de tipul OLED au numeroase avantaje față de cele cu cristale lichide standard, cum ar fi un contrast mai bun, abilitatea de-a reda culoare neagră fără iluminare și un grad mai mare de flexibilitatea. Tehnologia a avut de-a lungul anilor un număr mare de dezavantaje, precum un cost mare de producție și o durată de viață foarte mică a ecranelor, dar aceste probleme s-au cam rezolvat în ultima vreme.

Sharp se întâmplă să fie unul dintre cei mai mari distribuitori de ecrane pentru telefoanele produse de Apple, iar extinderea capacității de producție nu poate decât să indice că Sharp se conformează la cererea partenerilor de afaceri. Linia de producție va intra în funcțiune abia în 2019, așa că iPhone 9S foarte probabil va avea un ecran OLED.

[GSM Arena]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close