HiFi-TVTECHTech&IT

Sharp pregătește o cameră video 8K

Sharp a venit la CES 2019 cu o nouă cameră video pentru cei care visează la un viitor dincolo de 4K. Această cameră se numește deocamdată pur și simplu camera video Sharp 8K, neavând o denumire mai sofisticată de atât. După cum vă puteți imagina, trăsătura sa definitorie este faptul că poate înregistra video în format 8K.

Camera Sharp are un design care amintește mult de cel folosit de modelul 4K Pocket Cinema Camera de la Blackmagic, corpul său fiind destul de compact, cu un ecran generos de 5 inch pe spate. Senzorul în sine este de tipul Micro Four Thirds și va fi compatibil cu diversele lentile pentru acest tip de montură produse de Panasonic și de Olympus.

Dispozitivul poate înregistra în starea sa actuală doar la 30 de care pe secundă în format 8K, folosind codec-ul H.265, dar se încearcă îmbunătățirea sa pentru a putea atinge 60 de cadre pe secundă. Camera mai include o funcție de stabilizare a imaginii, conectori USB-C, mini-XLR, HDMI de mărime întreagă, până și un jack audio. Prețul pentru această cameră este de aproximativ 5000 de dolari și va fi disponibilă de prin luna aprilie. Prețul este cu siguranță masiv, dar tot este orientată către muritorul de rând, fiind o cameră portabilă și ușor de folosit. Înregistrează până și pe carduri SD, nu pe SSD-uri, folosind standardul UHS-II.

Mai multe informații despre specificațiile exacte ale camerei 8K Sharp vor fi disponibile pe parcursul următoarelor luni.

[Tech Radar]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button