HiFi-TV

Sharp anunță un televizor 8K mult mai ieftin ca cel vechi

Acum vreo doi ani de zile vă aduceam la cunoștință că 4K deja este învechit, și că 8K este viitorul. Atunci Sharp a dezvăluit un televizor capabil să redea această rezoluție, a cărui preț era undeva între „prea mare” și „mă doare să mă uit la atâtea zerouri”.

De atunci acel televizor pare să fi fost reclasificat la monitor, iar tehnologia a progresat. Așa că Sharp anunță acum un model nou, numit LC-70X500, ocazional și AQUOS . Un televizor de 70 de inch 8K, ce aparent suportă 79% din standardul Rec.2020, ceea ce ar trebui să fie mai mult ca sRGB, mergând spre HDR.

Trăsătura cea mai atractivă a noului televizor este tocmai prețul său, este de doar 73 de mii de dolari. Dacă în acest moment vă colectați maxilarul de pe podea, țineți minte că modelul vechi avea un preț de 133 de mii de dolari. Ce e drept, acel model avea o diagonală mai mare, dar nu tocmai dublă.

Acest televizor va fi disponibil din luna octombrie în Asia, iar treptat își va face apariția prin restul lumii. Varianta europeană ar trebui să fie lansată în martie. Vă puteți aștepta să vedeți din ce în ce mai multe astfel de televizoare până în 2020, pentru că Japonia intenționează să transmită olimpiada în 8K.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button