MOREȘtiri IT

Shanghai în 195 de gigapixeli

Majoritatea pozelor pe care le facem cu diversele camere și telefoane pe care le avem la dispoziție sunt măsurate în megapixeli. Bine, practic le poți măsura și în gigapixeli, cu numere subunitare, dar așa nu mai sună bine textul.

Oricum, pozele de sute multiple de gigapixeli au devenit foarte populare în ultima vreme. Iar una dintre cele mai recente creații redă minunăția orașului Shanghai, de al o înălțime de 230 de metri, într-o imagine de 195 de gigapixeli.

Această imagine a fost realizată de firma chinezească BigPixel, și nu este singură. Dacă vă uitați prin cerul acelei imagini panoramice, veți putea explora cele mai mari orașe din China.

Imaginea nu a fost realizată dintr-o bucată, ci prin croșetarea la un loc a mai multor imagini făcute pe parcursul a foarte, foarte multe ore de muncă. Puteți observa chiar câteva mici artefacte pe ici și colo, cum ar fi persoane transparente, sau câte o eroare în matrice cu pietoni și mașini care apar de mai multe ori în același loc.

Munca de a crea o asemenea imagine nu este tocmai rapidă, dar pe măsură ce tot progresează tehnologia, în special în segmentul de AI/Machine Learning, efortul de a genera și lipi poze pentru a crea fișiere de câțiva TB va deveni mai simplu.

[Digital Trends]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button