PC&Consoles

Shadow Warrior 2 – Review Zona IT

De multe ori o evolutie se poate numi o involutie. Acesta este si cazul lui Shadow Warrior 2 din pacate, Flying Wilde Hog alterand formula prea mult fata de original, rezultatul fiind o combinatie nefericita de 3rd hand Left 4 Dead si un RPG care iti toarna pe gat iteme cu galeata. Jocul este distractiv, dar pierzi mult prea mult timp in meniuri si a pierdut o parte din farmecul originalului din 2013.

Daca analizezi, povestea nu a fost stralucita sau memorabila nici in primul joc. Stand aici, scriind aceste randuri si incercand din rasputeri sa imi aduc aminte bucati din povestea primului Shadow Warrior. Aici lucrurile stau mai bine. Exista o noima de naratiune coerenta, cu toate ca este segmentata de ceea ce jocul numeste o harta si eu motivul pentru care am petrecut prea mult timp in meniuri. Dar ajungem si acolo.

Low Wang, mare Don Juan si mandru spadasin, dupa ce a facut tandari un demon… sau mai multi, in primul joc se pare ca s-a reintors la vechile obiceiuri. Ai una bucata mercenar, care se baga pe unde nu ii fierbe oala, ajunge sa isi imparta corpul cu o fatuca dupa o succesiune de evenimente magice, iar acum trebuie sa opreasca un inamic mistic. In cunvinte simple, povestea nu se i-a prea in serios, nici nu trebuie luata, principiu fiind ca trebuie sa arunci in aer Yakuza sau tai… dupa preferinta.

Am spus mai devreme ca am pierdut prea mult timp in meniuri si am amintit de un sistem de harta. Ei bine, lucrurile in Shadow Warrior 2 s-au schimbat in spre rau. Harta leaga foarte mult gameplay-ul de un sistem de progresie artificial delimitat. Nu mai exista o harta mare pe care cauti chestii, ai multiple locatii cu checkpoint-uri si misiuni pe care trebuie sa le indeplinesti. Pentru ca acum ai misiuni principale si secundare. Toate gasindu-se pe harta si putand fii accesate oricand dupa terminare. Nu este o idee rea, ofera rejucabilitate, dar in momentul in care te lovesti de sistemul de loot din joc, totul se schimba.

Daca ai un comportamentg obsesiv-compulsiv, atunci o sa iubesti acest joc. O sa stai sa colectionezi la idoli si alte zdranganele, unele dintrele ele legendare, dar cu niste statistici de mai bine le lasi jos… Asta ca sa nu spun ca armele fixe din primul joc au fost inlocuite cu un sistem de pick and swap, unde poti sa echipezi cam 70 si un pic de arme. Ideea nu este rea, doar ca unele arme sunt legate de misiuni, ergo sistemul de progresie artificial de care aminteam mai devreme. Armele la randul lor se pot schimba intre ele si upgrada, folosind alte zdranganele pe care le gasesti dupa ce omori demoni. In total trebuie sa echipezi o groaza de zorzoane magice si talismane, pierzand din gameplay ore bune, doar mesterind la statistici. Plus ca sunt total debalansate, asta la data redactarii acestui review, cele de nivel mare fiind de multe ori inferioare celor albastre, care teoretic sunt doar magice. Nu legendare! Putand sa trag o paralela intre lansarea Diablo 3 si acest incident.

In fine, pe langa faptul ca sistemul de inventar si misiuni e tembel, jocul chiar este distractiv. Odata intrati in misiune, structura cu toate ca repetitiva, este distractiva, iar modificarile nu sunt doar de ordinul statisticilor, ci si estetice, putand sa inserezi diverse elemente precum foc sau gheata. Impactul armelor a ramas la fel de satisfacator, dar nu la toate armele melee, existand si exceptii. Dar in mare parte sentimentul de impact si forta in momentul in care dai cu sabia intr-un demon este acelasi, usor imbunatatit la capitolul fizica. Plus, daca mai ai doi sau trei amici destui de dementi si obsesivi compulsivi ca si tine, sa isi construiasca ei cel mai ever tare build, distractie placute. Asta e jocul pe care il joc atunci cand te-ai plictisit intr-un final de Left 4 Dead, ai descoperit ca exista Vermintide si vrei ceva mai light pentru vineri seara. Sistemul de Co-Op, cu cat de bagat cu forta este, are meritele sale. Shadow Warrior 2 este distractiv, are momentele sale, iar sistemul de generare automata a nivelelor tine lucrurile fresh. In doi insi, este distractiv. In patru este bestial. Te distrezi doar gasind noi metode de a sectiona inventiv un demon, avand un picut din umorul provicial de tip Borderlands, iar daca te lasi prada momentului, chiar te poti distra. Lectia este ca trebuie sa te mai si relaxezi sa te bucuri de un joc care nu prea se i-a in serios. Co-op OK, un pic repetitiv, mindless, light la capitolul strategie, bazandu-se mai mult pe reactii rapide si loot-ul cel mai „ciumeg”.

Vizual, nu pot spune ca am avut foarte multe reprosuri de facut primului joc din 2013. Shadow Warrior 2 este extrem de bine optimizat. Se vede ca s-a depus multa atentie in meniuri, dar aici este un lucru bun, existand optiuni pentru optiunile de mai sus, putand sa faci jocul sa ruleze de cele mai multe ori perfect. Ce si-au facut aparitia totusi din trecut sunt timpii de incarcare. Distractie placuta la privit tavanul sau realizat ca trebuie sa cureti tastatura sau mouse-ul. Pe un hard de laptop, ai sanse sa si adormi in timpul ecranului de incarcare, depinzand de cat de obosit esti. Sigur, cand intri in joc esti întâmpinat de o lume limitata de pereti invizibili si tinut constant de manuta, doar, doar Low Wang nu pierde drumul. Totusi, lumine, cu toate ca realizate procedural, arata bine. Motorul grafic al celor de la Flying Wilde Hog arata senzational cam pe orice masina veche de 5 ani. Vizual, este de bine… dar sunetul? Ei bine aici este si mai bine. S-a pastrat umorul detasat si s-a introdus o norma de normalitate in poveste, prin prisma copilitei din capul lui cheliuta, iar dialogurile sunt redate delicios. Replicile intre Wang si fatuca respecta radacinile jocului, atat ele cat si muzica, astfel pachetul fiind complet.

Este un joc cu acel ceva care il putea face sa fie fain, dar acum e cam … ok. Shadow Warrior 2 nu este nici pe departe un joc rau, isi merita banii, fara doar si poate, dar o sa isi gaseasca o nisa de jucatori fideli care agreaza acest gen de hoarding. Astia sunt aceasi indivizi care au cumparat Dead Island, ambele jocuri incadrandu-se … cam prin aceasi categorie. Este placut vizual, are parti bune, este super fain in Co-Op, dar numai cu prietenii, mai spargi si un zambet, zece, dar nu este pentru toata lumea. Daca iti place sa stai sa colectionezi iteme prin jocuri si sa buchisesti la sisteme de inventar gandite in iad, atunci, ai dezlegare de la noi sa cumperi Shadow Warrior 2. Altfel este doar un moft pe care probabil o sa il scarpini la primul Winter Sale.


 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button