MORE

Sfaturi pentru curatarea cuptorului

Cuptorul este cu siguranta unul dintre aparatele electrocasnice greu de curatat: acumulează în interior murdărie, grăsime, resturi alimentare, atât pe pereți cat și pe rafturi, si este destul de greu sa patrunzi in toate colturile. Asta nu inseamna insa ca nu trebuie curatat cel puțin o dată la două săptămâni dacă il utilizați frecvent, sau o dată pe lună, dacă îl folosiți cel mai puțin.

Pentru a curăța cuptorul, există multe produse pe piata, dar dezavantajul acestora este ca pot lăsa reziduuri toxice în interiorul sau. Pentru o curatire eco si gratuita a cuptorului, nu trebuie decat sa folositi ingrediente pe care le aveti deja in casa: lamaie, bicarbonat, otet de vin alb, cârpe din microfibră, un pulverizator gol.

Procedați după cum urmează: strângeți sucul de 1-2 lămâi la care adaugati un pahar de otet si o lingura de bicarbonat. Amestecati bine. Se toarnă lichidul obținut într-un pulverizator.

Scoateti gratarele din cuptor si lasati-l sa se incalzeasca timp de 10-15 min la 50 – 80 de grade. Odată incalziti peretii, pulverizati în interiorul cuptorului lichidul si lasati sa stea câteva minute. Folosiți apoi un burete curat, uscat și non-abraziv pentru a îndepărta murdaria. Pentru petele incapatanate folositi cojile de la lamaile stoarse ca pe niște bureți.

 

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button