Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Sfaturi despre cum sa imbunatatesti calitatea pozelor facute cu telefonul

/
/
/
img

Pozele realizate cu telefonul au cuprins intreaga lume, milioane de poze fiind postate pe Facebook sau alte retele de socializare. Cametele de pe dispozitivele mobile au devenit foarte avansate, acestea fiind capabile sa realizeze poze la o calitate superioara, dar nu conteaza cat de buna este camera daca utilizatorul nu stie sa fotografieze. Mai jos am alcatuit o lista cu sfaturi pe care sa le urmati pentru a va imbunatati calitatea de fotograf si inplicit calitatea pozelor.

Tineti telefonul cat mai stabil – Stabilitatea telefonului este necesara mai ales pe timp de noapte, cad timpul de expunere poate ajunge si la 1/8, astfel imaginea in miscare va fi blurata. Unele telefoane beneficieaza de stabilizare optica, dar exista totusi o limita, putine telefoane reusind sa faca poze clara la un timp de expunere mai lung de 1/10. O alta problema intalnita la unele telefoane mai slabe este Shutter Lag, adica timpul de reactie dintre momentul apasarii butonului si momentul realizarii pozei. Asadar un telefon stabil rezulta imagini fara blur pentru subiectele statice.

Evitati Zoom-ul Digital – Chiar daca pare tentant, evitati sa utilizati orice tip e Zoom Digital. Acesta nu face decat sa strice calitatea pozelor prin pixelare, incercat sa va apropiati cat mai mult de subiect si nu uitati ca imaginiile pot fi oricand editate, astfel aveti posibitatea de a face crop.

Utilizati HDR pe timp zi dar si pe timp noapte – Desi majoritatea utilizeaza HDR doar pe timp de zi pentru a echilibra diferentele dintre umbre si zonele foarte ;uminoaste, trebuie sa stiti ca aceasta optiune este utila si pe timp de noape. HDR este un proces ce implica mai mult de doua fotografii la diferite expuneri, telefonul combinandu-le automat intr-o singura imagine echilibrata, iar unele telefoane elimina si zgomotul de imagine in lumina scazuta prin metoda Median. Exemplu: Google Pixel in modul HDR+ realizeaza trei fotograii RAW, iar la final rezulta o imagine JPEG de calitate inalta, cu o dinamica foarte mare si un zgomot redus. Trebuie doar sa testati, pentru ca fiecare telefon este diferit.

Poze in rafala – Nu va feriti sa realizati poze in rafala, asa aveti mai multe sanse de a obtine fotografia perfecta, mai ales daca subiectul este in miscare.

Pastrati lentila curata – O lentila murdara poate rezulta in poze neclare, desi subiectul este in focus. Cel mai bine ar fi sa curatati lentila camerei inainte sa faceti poze, va recomandam servetele umede pentru sters ochelarii sau o carpa cu microfibre.

Utilizat un ISO cat mai mic – Pentru a evita zgomotul din imagine va recomandam sa utilizati o valoare ISO cat mai mica, la telefoanele care permit setari manuale. Pentru a compensa lipsa de lumina utilizati Exposure Compensation.

Nu evitati sa folositi flash-ul – Din diverse motive lumea evita utilizarea flash-ului pe timp de noapte, noi va recomandam sa nu evitati folosirea lui, chiar va recomandam sa il folositi si pe timp de zi ca si fill light, cand subiectul are lumina puternica din spate. Unele telefoane beneficieaza de flash LED Dual Tone care ajuta la un balans de alb cat mai corect.

Asteptam si sfaturile voastre care pot ajuta la imbunatatirea calitatii fotografiilor cu telefonul, in sectiunea de comentarii.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar