MORERSS PaginaDeMediaTech&IT

Serviciul de streaming video Disney+ va fi lansat anul acesta

Disney tot amenință că va lansa propriul serviciu de streaming video, iar anul acesta chiar se va ține de promisiune. Compania a dezvăluit acționarilor săi că din ziua de 12 noiembrie va lansa pe teritoriul SUA noul serviciu Disney+.

În cadrul acestei noi platforme de streaming nu se vor găsi doar vechi desene cu Mickey și Goofy, deși cu siguranță vor fi nenumărate astfel de exemplare. Disney deține în acest moment un imperiu mediatic, motiv pentru care își va tot retrage proprietățile de pe alte servicii similare, mutând aici filmele produse de Pixar, filmele Marvel (potențial și fostele seriale de pe Netflix), precum și întregul catalog Star Wars. Serviciul va mai găzdui emisiuni de pe National Geografic și cam tot ce era deținut de Fox, cum ar fi The Simpsons. Disney va produce până și conținut nou special pentru acest serviciu, bazat pe diversele sale proprietăți, una dintre ele fiind The Mandalorian, unul dintre serialele derivate din Star Wars.

Per total, până la finalul anului 2020 Disney+ va avea peste 7500 de episoade din diverse seriale și emisiuni, alături de mai bine de 500 de filme. Și din moment ce Disney le deține pe toate, atunci când se va extinde la nivel mondial, întreaga bibliotecă ar trebui să fie disponibilă pentru toți abonații. Iar prețul pentru acest catalog masiv va fi de numai 7 dolari în SUA.

Compania se așteaptă ca până la finalul lui 2024 să aibă între 60 și 90 de milioane de abonați. Prin comparație, Netflix are în acest moment aproape 140 de milioane.

[Recode]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button