MORE

Serviciile de adunat date sunt in pericol

Agentia Europeana de Securitate a Informatiilor si a Retelelor are un avetisment pentru organizatiile care se folosesc de servicii pentru colectionarea de date sau care gestioneaza astfel de aplicatii. Informatiile nu sunt in siguranta!

In ultimii ani, companiile care se ocupa cu colectarea de date au devenit o tinta sigura pentru o varietate de tipuri de atacuri informatice din ce in ce mai specializate, iar agentia europeana numita mai sus sustine ca solutiile de securitate standarde nu mai sunt suficiente. Numarul de atacuri este in crestere continua, fiecare vulnerabilitate cu putinta fiind exploatata, indiferent cat de obscura ar fi.

Daca nu se iau masuri, cum ar fi implementarea de criptografie, controlarea accesului, folosirea de pseudonime si alte astfel de practici in general recomandate, toate acele date sunt in pericol.

Astfel de atacuri vizeaza tot felul de companii, fie ca este vorba de cele care duna informatii publicitare, fie ca este vorba de cele care colectioneaza informatii din modul in care utilizati Google sau Facebook, asa ca in esenta lipsa unora de securitate va expune pe voi la un risc nedorit.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button