GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Serverele lui Assassin’s Creed Odyssey au fost lovite de atacuri DDoS

La sfârșitul săptămânii trecute a fost lansat cel mai nou joc din seria Assassin’s Creed. Iar cei care ardeau de nerăbdare să sară din prima secundă pe Odyssey au avut o surpriză neplăcută.

În ziua lansării lui Assassin’s Creed Odyssey au fost raportate numeroase incidente în care utilizatorii nu puteau accesa jocul, deoarece serverele de DRM Uplay nu puteau fi contactate. Motivul a fost o succesiune de atacuri de tip DDoS care au împiedicat funcționarea în mod coerent a serverelor respective.

Problem cu Assassin’s Creed Odyssey a fost adresată destul de prompt de către Ubisoft, doar prima zi a fost problematică, dar pe parcursul său au fost afectate și câteva alte jocuri care se foloseau de acea parte a infrastructurii. Spre exemplu: The Division și Starlink. Câteva alte mici probleme cu validarea conținutului de DLC au mai persistat pentru o vreme, dar la ora actuală totul ar trebui să decurgă în mod normal.

Incidentul cu Assassin’s Creed Odyssey ridică totuși o întrebare destul de importantă. De ce are un joc de singleplayer nevoie de conectivitate permanentă la un server pentru a putea funcționa, în special când seria aceasta nu mai are de ani buni un mod de multiplayer? În funcție de ce opinie personală aveți despre DRM, sunt două răspunsuri. Primul ar fi „Pentru că altfel cei care l-au cumpărat ar putea să îl joace.”, și „Pentru că altfel cei care nu l-au cumpărat ar putea să îl joace.” Ambele sunt valide.

Nu este prima dată când se petrece un astfel de incident, jocurile Ubisoft mai mari fiind lovite cam de fiecare dată în momentul lansării de astfel de atacuri. Această problemă va trebui rezolvată la un moment, din moment ce Ubisoft deja face experimente alături de Google pentru un viitor în care procesarea locală a jocurilor va fi înlocuită de cloud gaming.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. serverelele au fost atacate de catre crackeri si bine le face, trebuie sa fi terminat rau sa dai atat pe un joc offline only.

    1. Mai terminat esti tu care nu îți permiți să îl cumperi la full price și aștepți ca un cerșetor să îl iei de pe torente.

  2. Ca să nu mai spun de faptul că ăsta chiar e un titlu care merită luat la full price spre deosebire de altele care nu ar merita nici 10$.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button