Gaming

Când vor reveni online serverele de Dark Souls pentru PC?

Ultimele săptămâni au fost neplăcute pentru iubitorii jocurilor From Software care le butonează de pe PC-uri. Un exploit recent al versiunii pentru Windows a jocului (și, probabil, și în Elden Ring) le dă posibilitatea hackerilor să îți acceseze PC-ul și să execute atacuri de tip remote control.

Breșa de securitate a putut fi observată și în cadrul sesiunilor llive de pe Twitch, iar o parte din comunitate a lansat un fix rapid, alertându-i între timp și pe dezvoltatori. De atunci, From Software și Bandai Namco au decis să închidă temporar serverele pentru toate cele trei jocuri Dark Souls. Durata inactivității componentei multiplayer nu este încă bine definită, din moment ce dezvoltatorii nu au reușit să rezolve definitiv problema.

Deci când o să revenim la normal cu Dark Souls?

Această incertitudine derivă și din faptul că bug-ul care le oferă atacatorilor privilegii de tip Remote Code Execution s-ar putea manifesta inclusiv în componenta multiplayer a lui Elden Ring. De aceea, From Software a început să se concentreze exclusiv pe găsirea unei soluții, astfel încât lansarea noului titlu să nu fie amânată. Se ia în calcul înlăturarea temporară a sistemului multiplayer atunci când jocul își va face debutul și tocmai de aceea serverele de Dark Souls vor rămâne și ele inactive până după lansarea lui Elden Ring.

From Software va oferi informații suplimentare imediat ce echipa a ajuns la un consens privind reactivarea serverelor de Dark Souls pe PC și cred că nu sunt singurul care speră că nu va trebui să mai treacă prin încă o pandemie până va putea să se chinuie cu PvP-ul în Crucifixion Woods și co-op în Farron Keep.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button