GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Serious Sam 4 a fost preludiul achizitiei Croteam de catre Devolver Digital

Devolver Digital si Croteam sunt intr-o relatie foarte buna de cativa ani deja. Chiar daca multa lume stia ca asta se va intampla, nu se stia sigur cand. Se pare insa ca Serious Sam 4 a fost preludiul perfect pentru momentul magic: Devolver a ingenunchiat si i-a pus o geanta de bani pe actiuni lui Croteam. Achizitia a fost un succes iar dezvoltatorul de jocuri croat isi va pastra libertatea creativa asupra proiectelor. Pe scurt, nu se schimba nimic din punct de vedere al procesului de dezvoltare, ci doar legal.

Acum aproape 30 de ani, un grup de prieteni si-au unit fortele pentru a forma Croteam intr-un garaj mic din Zagreb. Echipa si-a incercat norocul cu jocuri despre fotbal, inainte de a crea un tech demo care mai tarziu avea sa devina Serious Sam si sa schimbe soarta studioului pe vecie. Dar a fost o lupta grea in incercarea de a semna un contract cu un publisher si un singur nume, Gathering of Developers, si-a aratat interesul. Acest interes a inflorit si a devenit o prietenie frumoasa care mai tarziu avea sa reuneasca Croteam cu o parte din echipa de la Gathering of Developers, in momentul in care acestia au fondat Devolver Digital. Acum un deceniu, Devolver Digital era la inceput de drum si incerca sa isi gaseasca un prim partener. Intr-o situatie similara era si Croteam, iar relatia dintre acestia a dus la lansarea lui Serious Sam 3. De atunci, cele doua companii au format o prietenie care a dus la multe proiecte: titluri din franciza Serious Sam si The Talos Principle pentru PC, console, VR si mobile.Povestea despre Devolver Digital si Croteam

Odata cu anuntul uniunii celor doua companii, avem si confirmarea urmatorului joc. Este vorba despre The Talos Principle 2, un titlu despre care se zvonea de ceva timp ca ar fi in lucru. Alaturi de acesta ni s-a promis si continuarea aventurilor lui Serious Sam, cat si dezvoltarea unui nou IP. Pe scurt, aceasta colaborare va fi benefica pentru Croteam, iar Devolver Digital ii va fi alaturi din pozitia de publisher.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button