Filme

Serialul Resident Evil se va lansa pe Netflix în iulie

Resident Evil și-a clădit o reputație solidă printre francizele gaming-ului. Apocalipsa creată de Capcom a dus la adaptări pentru micile și marile ecrane, benzi desenate, tot felul de spin-off-uri și altele asemenea. Și de data aceasta este rândul unei adapări produse de Netflix să mai diversifice conținutul universului cinematiografic în care mi s-a cam acrit de Milla Jovovich.

Noul serial, care-l are în prim-plan pe Lance Reddick în rolul lui Albert Wesker, a fost anunțat în 2020, iar acum Netflix anunță și data la care aventura va debuta pe platforma de streaming: 14 iulie. Alături de aceasta vin și niște postere cu specific, al căror design minimalist, dar creepy, îmi pare că anunță un serial interesant.

Noul Resident Evil oferă mai mult context universului său

Povestea se împarte în două timeline-uri: primul se leagă de evenimentele dinaintea apocalipsei zombie. Pe atunci, surorile Jade și Billie Wesker abia începeau să-și dea seama de conspirațiile ce înconjoară New Raccoon City. Celălalt fir narativ ne poartă 14 ani în viitor, după izbucnirea epidemiei. Este anul 2036, iar Jade Wesker încearcă să nu fie halită de infectați și este bântuită de trecutul său din Raccoon City și de gândul că tatăl său are legături strânse cu Umbrella Corporation și este responsabil de tragedie lui Billie.

Serialul Resident Evil de pe Netflix este populat de actori ca Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph și, evident, talentatul Lance Reddick pe care-l știm din John Wick sau Fringe. Din fericire, această adaptare nu are nicio legătură cu animația Infinite Darkness din 2021, care poate fi rezumată într-o singură interjecție: meh. 

Ce-i drept, mi-am pierdut acum multă vreme interesul față de franciza Resident Evil, dar parcă-parcă încep să simt nevoia să revin la zi cu povestea din acest univers, și dacă tot mă simt și nostalgic, n-ar strica să trec din nou prin RE4 și 5.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button