Filme

Serialul Resident Evil de pe Netflix a primit un trailer nou

Resident Evil va ajunge pe Netflix și sub forma unui serial live-action. Cu ocazia aceasta avem parte și de un trailer nou care vrea să ne pregătească pentru ceea ce urmează. Ia conspirațiile Umbrella Corporation, amestecă-le cu o lume dominată de zombie și ai în față un trailer promițător care, sper eu, va confirma faptul că vom avea parte de o adaptare cât de cât fidelă.

Chestii de genul au mai fost făcute în trecut prin seria de filme Resident Evil a lui Paul W. S. Anderson. Au fost niște filme chiar ok dacă le comparăm cu unele exemple de fail-uri memorabile care au încercat să adapteze alte jocuri celebre. Cumva se întrezărește o rază de speranță, și nu poți spune că Netflix n-a făcut deloc treabă bună atunci când și-a luat libertatea de a contura niște producții bazate pe alte francize emblematice, vezi Castlevania, Arcane și pe alocuri și Dragon’s Dogma.

Resident Evil este încă o adiție pe watchlist-ul meu

Povestea se împarte în două timeline-uri: primul se leagă de evenimentele dinaintea apocalipsei zombie. Pe atunci, surorile Jade și Billie Wesker abia începeau să-și dea seama de conspirațiile ce înconjoară New Raccoon City. Celălalt fir narativ ne poartă 14 ani în viitor, după izbucnirea epidemiei. Este anul 2036, iar Jade Wesker încearcă să nu fie halită de infectați și este bântuită de trecutul său din Raccoon City și de gândul că tatăl său are legături strânse cu Umbrella Corporation și este responsabil de tragedia lui Billie.

Ce-i drept, trailerul arată bine, deși nu este exclus ca produsul final să rateze punctele cele mai importante ale francizei în încercarea sa de a oferi mai mult context și mai multă acțiune clișeică. Dar n-aș vrea să mă pronunț, pentru că mai avem doar puțin de așteptat până pe 14 iulie. Și dacă va fi un fail în cele din urmă, eh, avem destule jocuri Resident Evil mai răsărite de butonat.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button