FilmeRSS PaginaDeMedia

No rest for the dead – AMC extinde (din nou…) universul TWD cu serialul Tales Of The Walking Dead

The Walking Dead este una din cele mai populare francize din istoria televiziunii. Cu un număr impresionant de sezoane care se întind de-a lungul a 11 ani, seria care are la bază benzile desenate create de Robert Kirkman, Tony Moore și Charlie Adlard a cucerit fanii din întreaga lume. Totuși, cât de mul poți mulge o franciză până când simți, într-un final, că este de ajuns…?

Un vechi proverb spune că ceea ce este frumos se va termina în cele din urmă. Ori asta, ori pur și simplu a fost frumos cât a durat. Mă autotintitulez un fan The Walking Dead, însă cu cât universul se extinde mai mult, cu atât sunt mai dezamăgit. Iată, deci, o proporție inversată. Serialul principal se află momentan la prima jumătate a celui de-al 11-lea sezon, ultimul, de altfel. 11 ani în care simt că totul s-ar fi terminat cu un final apoteotic cu cel mult 5-6 sezoane.

Nevoia de a consuma entertainment crește alarmant, explodând mai ales în ultima perioadă în care am fost, suntem și vom fi nevoiți să stăm în case. Nu este ușor să lucrezi la seriale și filme în astfel de condiții, dar nu este prea ok nici să torni episod după episod, săptămânal, din dorința de a face audiența să consume tot mai mult conținut.

Tânăr și neliniștit postapocaliptic

Din punctul meu de vedere, toate sezoanele TWD au contribuit la un rollecoaster de recenzii, unele sezoane fiind mai bune sau mai proaste decât celelalte. Seria a devenit atât de populară, încât AMC a dat undă verde și unui prequel, Fear The Walking Dead, aflat momentan la cel de-al șaptelea sezon. În paralel a fost lansat și TWD: World Beyond, una din cele mai mari atrocități de când vecinii de la Netflix au dat-o în obsesii cu inclusivitatea.

Nu știu dacă vă mai amintiți, dar acum ceva vreme, AMC a anunțat că va aduna un buget uriaș pentru a continua să extindă universul The Walking Dead cu fel de fel de spin-off-uri pe o perioadă de zece ani. Vai și amar, iată primul exemplar din această nouă specie născută din mulsul francizelor: Tales Of The Walking Dead.

AMC a anunțat chiar ieri seară lansarea serialului. Tales Of The Walking Dead va fi lansat în vara anului următor, primul sezon fiind compus din șase episoade. Acesta reprezintă o antologie, unde fiecare episod de câte o oră va aduce în prim-plan câte un personaj din întregul univers. Fie că sunt personaje consacrate, de care ne-am îndrăgostit de-a lungul sezoanelor sau recent introduse, producătorii menționează că această abordare le oferă ocazia perfectă pentru a contura noi povești și pentru a le transpune în noi moduri.

The Walking Dead serial nou

The Walking Dead face ce-i spune numele… Refuză să moară

Antologia va debuta inclusiv pe AMC+, noul serviciu de streaming al companiei. La o privire rapidă aruncată peste cele oferite de platformă, se pare că AMC+ are potențial, iar asta nu se referă doar la o franciză obosită care și-a pierdut de mult zvâcul.

The Walking Dead este o serie care a făcut istorie în televiziune și a adunat o întreagă armată de fani. Acest univers ne arată cât de mult potențial există pentru crearea de povești profunde și deosebite, iar formatul acesta episodic al antologiei Tales of the Walking Dead ne va oferi flexibilitatea de a-i încânta pe fani și de a-i atrage și pe noii sosiți, mai ales pe platformele de streaming. Dan McDermott, președintele AMC Network și AMC Studios

Producătorii afirmă că inspirația pentru un astfel de format a venit de pe urma succesului dobândit de alte mini-serii celebre cum ar fi Black Mirror sau The Twilight Zone, dar oare va putea acest nou produs să fie mai… Altfel decât masa lipsită de viață care a început să colecteze vizualzări în stil mindless fun odată cu decizia AMC de a se lungi cu The Walking Dead pe o perioadă de zece ani?

Sincer, nu am nici cea mai vagă idee și nici nu sunt prea încântat să aflu. Poate într-o zi, fiind lipsit de viață și de cheful de a-mi utiliza ultimii neuroni capabili să opereze măcar pe low power mode, mă voi bronza la lumina monitorului pentru a-mi răspunde la întrebarea: „cât de mult poți să mulgi o franciză și să ai succes cu asta?”

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button