FilmeRSS PaginaDeMedia

Serialul Foundation produs de Apple se va lansa în septembrie

Auzisem pentru prima oară de acest serial bazat pe seria Fundația a lui Isaac Asimov acum luni bune, pe când apărea pe net primul trailer și aveam bucăți de informații referitoare la numărul de sezoane și la actori. Acum, Apple vine în întâmpinarea publicului cu un nou trailer și cu o dată de lansare concretă a primului sezon și tot ce pot să spun este că producția îmi ridică mari așteptări.

Foundation (adică Fundația lui Asimov) pare a fi unul din acele seriale care mai au destulă inovație și creativitate încât să nu ajungă încă o epavă pe fundul unui ocean de producții extrem de slabe din partea unor servicii de streaming din ce în ce mai obsedate de profit.

În mijlocul prăbușirii Imperiului Galactic, soarta omenirii se află în mâinile unui grup de fugari, unde ideea de soartă a omenirii este un trop des întâlnit, dar atins de scriitura lui Isaac Asimov. Robyn Asimov, fiica scriitorului, face parte din echipa de producție, alături de David S. Goyer (The Dark Knight, Man of Steel) în calitate de showrunner.

Când va sosi Foundation pe AppleTV+?

Locația aleasă pentru filmări este Malta, iar primul sezon, care se va lansa anul acesta pe 24 septembrie, este compus din 10 episoade. Impresionant este și planul creatorilor de a extinde serialul de-a lungul a 80 de episoade. Cel puțin în teorie.

Planul în sine nu este chiar neobișnuit. Vorbim aici despre o serie de romane a căror narațiune acoperă zeci de mii de ani, și nu cred că e neapărat bine să concentrezi asta în doar câteva episoade. La polul opus, există și The Walking Dead, care a depășit pragul de 10 sezoane, dar în cazul acesta înclin să cred că ce e mult strică.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button