PC

Seria Zen Summit Ridge este confirmată pentru începutul lui 2017

În ultima conferință cu investitorii, AMD a bătut în cuie data de lansare a noii serii de procesoare Zen.

Compania a confirmat că varianta de desktop a procesoarelor Zen, sub forma seriei Summit Ridge, va fi disponibilă la începutul anului 2017. AMD se așteaptă ca cererea pentru aceste procesoare să fie mai mare față de ce s-ar putea aștepta în mod normal pentru această perioadă, nu de alta, dar aceasta este prima serie de procesoare high-end lansată de AMD care chiar are șanse să lupte cot la cot cu generația curentă de soluții de la Intel. Publicul așteaptă noile procesoare de mai bine de un an, iar cei care încă mai sunt pe AM3+ abia așteaptă un upgrade.

După lansarea lui Summit Ridge, tot în prima jumătate a lui 2017, vor fi disponibile și soluțiile dedicate serverelor bazate pe arhitectura Zen.

Alături de noile procesoare vor fi disponibile și plăcile de bază high-end cu socket AM4, cu chipset-ul X370. Aceste plăci de bază vor aduce tot soiul de noutăți care nu existau pe AM3+, cum ar fi PCI-Express 3.0, USB 3.1, M.2 și sentimentul că poate chiar vei avea la ce face upgrade procesorului într-o bună zi.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

5 comentarii

  1. Funtiile alea nu sunt suportate de chipset, au trebuit sa fie adaugate printr-un chipset secundar facut de Gigabyte, iar asta se reflecta in pret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button