Gaming

Seria Myst va fi actualizată cu ocazia aniversării a 25 de ani

Dezvoltatorul seriei Myst, Cyan, a lansat săptămâna trecută un teaser misterios legat de seria de jocuri veche de 25 de ani, iar acum au urmat și detaliile: studioul urmează să lanseze versiuni actualizate ale tuturor celor cinci jocuri Myst în cursul acestui an.

Am reușit să vorbim în sfârșit cu toți oamenii și departamentele potrivite și să punem împreună fonduri pentru a încerca să realizăm acest lucru. Având deja acordurile obținute, suntem bucuroși să anunțăm că vom lansa versiuni actualizate (pentru Windows 10) ale tuturor jocurilor Myst mai târziu în acest an.

Ce înseamnă exact „actualizat” încă nu avem de unde ști: vor fi aceleași jocuri cu imagini remasterizate? Ne putem aștepta să explorăm noi puzzle-uri și zone? Fără îndoială, vom afla cât de curând. Cyan nu a dezvăluit o perioadă specifică de lansare, însă actuala aniversare a primului joc este în septembrie, așa că ne putem aștepta să apară ceva în jurul acelei perioade. Veți putea achiziționa și o nouă ediție fizică de colecție.

Pentru cine nu a jucat încă Myst, vă putem spune că este o serie de jocuri de aventură în care aveți ocazia să explorați insule superbe, călătorind între ele folosind cărți magice și rezolvând puzzle-uri. Jocurile se controlează ca un point and click first person: prindeți și mutați obiecte într-o scenă statică, apoi faceți clic pe o altă zonă a ecranului pentru a vă deplasa în acea locație.

Pentru o bună parte din jocuri este vorba despre cine sunteți și ceea ce faceți, pentru că vi se dă foarte puțin context. Jocurile au și sfârșituri multiple.

Seria de jocuri are o bază mare de fani, care sigur abia așteaptă să vadă ce rezultat va ieși de pe mâinele celor de la Cyan. Dezvoltatorul a actualizat deja jocul original în diferite moduri, inclusiv o ediție Masterpiece, așa că să sperăm că vom obține mai mult decât un upgrade grafic la acest capitol.

Pentru cine mai e interesat de jocurile vechi, acestea sunt disponibile pe Steam și GOG.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button