RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Seria AMD Radeon RX 5700 ar putea fi afectata de minat

Generatiile noi de placi vor fi supuse riscului?

Seria de placi AMD RX 5700 ar putea fi afectata inca o data de criza mineritului de monede virtuale. In perioada urmatoare, preturile lor ar putea exploda si o data cu ele; s-ar putea instaura o noua criza. Gamerii nu vor fi deloc bucurosi sa afle aceasta veste. Piata actuala este foarte interesanta in acest moment. Avem tabara verde care a incheiat fabricarea generatiei RTX 2000 si pregateste livrarea placilor incepand cu 17 septembrie. Si in tabara opusa, avem AMD care si-a incheiat de asemenea generatia lasand modelul RX 5300. Va las un articol foarte important de citit, scris pe aceasta tema de colegul Marinake.

Problema cea mai mare, ar fi legata de lansarea noilor generatii de placi in toamna aceasta. Ampere si cea de-a doua generatie RDNA ar putea fi afectate puternic. Nici nu vreau sa ma gandesc la pret, a trecut o data prin prima criza atunci cand incercam sa-mi construiesc un PC. Conform sursei, placile AMD vor fi afectate cel mai mult din cauza eficientei lor sporite in minerit. Imi aduc aminte si acum, de pretul absurd al unui RX 570 de 8GB, iar in prezent placa valoreaza mai putin de 100 de dolari in piata second hand daca nu s-a minat cu ea.

Mineritul bata-l vina!

Sper sa nu avem parte de-o explozie deoarece AMD intampina in continuare probleme cu stocul, aparitia unei noi crize ar constitui o problema foarte grava. De ce? Tabara rosie depinde in continuare de TSMC pentru fabricarea cipurilor si nu este singurul.

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button