MORE

Sennheiser are o pereche de casti de 50 de mii de euro

Exista doua categorii de oameni: cei care atunci cand vad o pereche de casti care costa 50 de mii de euro raman socati pentru tot restul vietii, si cei care cand vad o pereche de casti de 50 de mii de euro intreaba daca sunt facute de catre Sennheiser… si cum suna.

Daca sunteti din prima categorie, va pot recomanda acest clip cu o ratusca adormita pentru a va calma. Pentru cei din a doua categorie am detalii despre aceste noi casti Sennheiser.

Castile sunt o varianta actualizata a Orpheus H90, lansate in anul 1991 intr-o serie limitata de 300 de unitati, la pretul de 16 mii de dolari. La editia curenta, Sennheiser a lucrat zece ani de zile folosind componente precum:  electrozi de ceramica si aur vaporizat, diafragme cu platina vaporizata, compartimente pentru amplificatoare din marmura italiana de Carrara… cred ca intelegeti ideea. Ma mir ca nu este pe acolo un juvaier blestemat smuls din inima unei stele intunecate.

Rezultatul este o pereche de casti cu opt amplificatoare, capabile pompeze sunet cu un sample rate de 384KHz, aproape de 9 ori mai mult ca un banal CD audio. Castile sunt capabile sa redea sunete a caror frecventa variaza intre 8Hz si 100KHz… aproximativ cu foarte mult dincolo de ce poate auzi vreodata o fiinta umana care nu a fost modificata cibernetic. Desi, considerand pretul, cei care le vor cumpara probabil sunt primi care se vor transforma in Adam Jensen.

Daca va intrebati cine ar vrea sa plateasca atat de mult pentru casti capabile sa emita sunete atat de variate incat o mare parte din spectru nici macar nu poate fi auzit, atunci probabil nu sunteti publicul tinta.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button