MORE

Senatorul anti jocuri video condamnat la 5 ani de inchisoare

Daca numele Leland Yee iti spune ceva, inseamna ca o lacrima de mandrie iti brazdeaza obrazul. Sentorul Leland Yee, numit de catre gameri si senatorul anti-jocuri video, a fost unul dintre cei mai mediatizati atacatori ai jocurilor video, acesta considerand ca acest mijloc de distractie este unul extrem de nociv pentru tineret, Yee punand semn egal intre atacurile armate din scolile americane si jocuri.

Din fericire intre Leland Yee si trafic de armament si influenta a fost pus deja un semn egal de catre FBI, Yee avand pe urmele sale timp de 5 ani de zile agenti federali care au incercat sa construiasca un caz impotriva senatorului anti-jocuri video. 

Yee a pledat vinovat de a fi acceptat mita in schimbul favorurilor politice si de a fi incercat sa introduca ilicit arme de foc din Filipine. Senatorul rusinat urma sa fie condamnat in octombrie 2015, dar procesul a fost prelungit.

Trezorierul de campanie al lui Yee, Keith Jackson, a fost deasemenea condamnat la noua ani inchisoare pentru rolul sau in incident. Cei doi au recunoscut ca au primit peste 40.000$ mita  si ca au planuit sa faca contrabanda cu arme de foc in valoare de pana la 2.5 milioane de dolari in Statele Unite, inclusiv rachete (RPG).

 „Nu simt ca pot fi indulgent,” i-a spus judacatorul american Charles Breyer lui Yee. „Crimele pe care le-ai comis sunt in esenta un atac impotriva unei institutii democratice.”

Astazi Yee a auzit o remarca asemanatoare din partea judecatorului Breyer: „Raspunsul il reprezinta banii. Ai facut-o pentru bani si pentru consolidarea puterii. Pentru mine asta reprezinta cea mai mare decadere.”

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button