GamingPC&Consoles

Microsoft anunță un nou „parteneriat strategic”, de data aceasta alături de SEGA

A nu se confunda cu ideea de achiziție

După o vreme, ajungi să crezi că tot ceea ce scoate Microsoft pe gură se referă la achiziții. După ce am văzut câte companii și studiouri au fost cumpărate de gigant, este greu să citești și să înțelegi faptul că, uneori, strategiile americanului nu implică doar ideea de „îl vreau, deci îl cumpăr”.

Așa cum a făcut cu Sony pentru ca japonezii să poată dezvolta produse care să se muleze pe tehnologia sa cloud, Microsoft revine pe terenul parteneriatelor strategice alături de tot niște japonezi, dar de data aceasta de la SEGA. Este vorba despre un acord privind platforma cloud a celor de la Microsoft, adică Azure.

Microsoft întărește divizia de gaming

În principiu, SEGA a fost de acord să producă „jocuri video ambițioase în cadrul unui mediu de ultimă generație bazat pe platforma cloud Azure a Microsoft”. SEGA merge pe ideea ca trebuie să anticipeze si sa profite de pe urma acestor trenduri, doarece ele se dezvoltă rapid. Alianța celor două companii va optimiza procesele de dezvoltare și „va continua să ofere experiențe de înaltă calitate pentru cei care utilizează tehnologiile Azure.”

Cât despre Microsoft, gigantul consideră că acest parteneriat va oferi o mână de ajutor departamentului de gaming. Astfel, dezvoltatorii vor putea „reimagina modul în care jocurile sunt construite, gazduite si operate”.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button